מנצ'סטר יונייטד נולדה מחדש תחת מייקל קאריק. השדים האדומים נראים נהדר בתקופה האחרונה, כשאתמול (ראשון), הם עלו למקום השלישי בטבלה לראשונה מאז מאי 2023, אחרי מהפך ו-2:1 על קריסטל פאלאס. על רקע סבירות הרצון המקצועית, בהנהלת המועדון כבר מתכננים את העונה הבאה בה הקבוה תשאף לחזור ולהתמודד על אליפות הפרמיירליג.
כצעד ראשון, יונייטד מחפשת שחקן חיזוק למרכז השדה, כזה שיחליף את קאסמירו, שהמועדון כבר הודיע כי לא ימשיך מעבר לחוזהו שמסתיים בחודש יוני. קאסמירו הודיע לפני מספר שבועות כי לא יאריך את חוזהו, מתוך כוונה לצאת לפרק חדש בקריירה לאחר המונדיאל. מדובר באובדן משמעותי למערך הנוכחי – ובאולד טראפורד כבר נערכים להשקעה כבדה במיוחד כדי למצוא לו מחליף ראוי.
תקציב מוערך: כ-200 מיליון יורו
ביונייטד מעריכים כי עבור עמדת הקשר בלבד יוקצה סכום שעשוי להגיע ל-200 מיליון יורו, מה שייחשב לשיא כל הזמנים של המועדון, כמעט פי שניים מהמקום הראשון כעת – פול פוגבה, שנרכש מיובנטוס ב-2016 תמורת 105 מיליון.
ההנהלה מבינה כי קאסמירו הוא אחד הקשרים האחוריים הטובים בכל הזמנים, ולכן גם היורש שלו חייב להיות ברמה הגבוהה ביותר, עם ניסיון מוכח בפרמיירליג ומעמד מבוסס באנגליה. בראש הרשימה ניצבים שלושה שמות בולטים: ברונו גימראייש וסנדרו טונאלי מניוקאסל ואליוט אנדרסון מנוטינגהאם פוסרט. בהמשך הרשימה נמצאים גם אדם וורטון וז'ואאו גומש – אופציות לעתיד, אך פחות בכירות כרגע.
המטרה הבכירה: ברונו גימראייש
למרות פציעה נוכחית, ביונייטד רואים בברונו גימראייש אבן יסוד אפשרית לפרויקט החדש. הקשר הברזילאי, שמנהיג את מרכז המגרש של ניוקאסל, אף קיבל המלצה אישית מקאסמירו עצמו. עם זאת, העסקה רחוקה מלהיות פשוטה. ניוקאסל מנהלת מו"מ להארכת חוזהו, אם כי כרגע המגעים תקועים. המגפייז נחשבים לקשוחים במיוחד במשא ומתו – כפי שהוכח בקיץ שעבר, אז מכרו את אלכסנדר איסק תמורת כ-150 מיליון יורו. כל עסקה על גימראייש עשויה אף לעבור את הסכום הזה.
טונאלי מתלבט, יובה בתמונה
גם סנדרו טונאלי על הכוונת. האיטלקי היה שמח לשוב לאיטליה, כאשר יובנטוס הוזכרה כיעד אפשרי – אך הגברת הזקנה מתקשה לעמוד בעלויות. בשלב זה, מעבר בתוך הפרמיירליג לאחת מ"שש הגדולות" נראה ריאלי יותר.
במנצ'סטר כבר התקיימו שיחות בלתי פורמליות עם סביבתם של גימראייש וטונאלי, אך טרם הושגה הסכמה מול המועדון. אם ניוקאסל תסכים למכור – היא תיפרד רק מאחד מהם, לא משניהם.
האופציה שמסקרנת את ההנהלה: אליוט אנדרסון
השם שהכי מדליק את הנהלת יונייטד הוא אליוט אנדרסון. ההתעניינות בו החלה כבר בקיץ שעבר, והקשר של נוטינגהאם פורסט ממשיך להרשים למרות מצבה הרגיש של קבוצתו. במועדון רואים בו קשר של הווה ועתיד, כזה שכבר תפס מקום משמעותי בסגל נבחרת אנגליה. תג המחיר שלו יהיה תלוי גם בגורל פורסט – האם תישאר בפרמיירליג או תרד ליגה.
מהלך קריטי לבניית העתיד
ביונייטד יודעים: החלפת קאסמירו היא לא רק עסקת רכש, אלא הצהרת כוונות. אם המועדון רוצה לשוב באמת למאבק על האליפות ולהתייצב מחדש בטופ האירופי, הוא יצטרך להשקיע, והרבה. הקיץ מתקרב, והמרדף אחרי היורש כבר בעיצומו.
מה דעתך על הכתבה?