בבריטניה תוקפים: "אינפנטינו שופר של משטר טראמפ" – וגם ישראל קשורה

טור דעה ב"גרדיאן" טען שנשיא פיפ"א מתעדף את הקשר עם טראמפ על כל דבר אחר: "ישראל עדיין חברה בארגון, בזמן שהתשתיות בעזה נהרסות"

(גודל טקסט)

בתקשורת הבינלאומית ממשיכים לעסוק בהיבטים הספורטיביים של המערכה בין איראן, ישראל וארצות הברית, ובהשפעות שעשויות לה גם על המונדיאל הקרוב.

"הערצת אינפנטינו את טראמפ הותירה את הכדורגל עם דם על הידיים", היתה כותרת הטור שפרסם העיתונאי הבריטי בארני רוניי ב"גרדיאן". הוא הסביר וכתב: "השאלה היא עד כמה פיפ"א וג'אני אינפנטינו מוכנים להמשיך לשמש כמעודדים, בעלי ברית ושופרות דה-פקטו של משטר דונלד טראמפ. פיפ"א, לפי תקנונה, אמורה להיות נייטרלית פוליטית. ובכל זאת, היא קשרה עצמה בהתלהבות בלתי מסויגת לנשיא אמריקאי שיזם שמונה פעולות צבאיות מעבר לים בכהונתו השנייה. הכדורגל, כך נדמה, כבר אינו נקי".

ג'אני אינפנטינו נשיא פיפ
ג'אני אינפנטינו נשיא פיפ"א עם דונלד טראמפ נשיא ארה"ב, הגרלת מונדיאל 2026 | רויטרס

באחד מגופי התקשורת הבכירים באירופה הוסיפו וכתבו: "אינפנטינו בחר שוב ושוב להציב את פיפ"א באותו חדר עם תצוגת הכוח האוטוקרטית של טראמפ – לא כאורח או צופה מהצד, אלא כמאפשר וכחלק ממכונת התעמולה. זו הייתה בחירה להעניק לו פרס שלום – ואף להמציא פרס כזה מלכתחילה… וכל זה קורה במקביל להשתתפותה של ישראל בזירת פיפ"א, בזמן שהתשתיות בעזה נהרסות. כלי הנשק שמחריבים בתים ממומנים, בין היתר, על ידי המארחת של טורניר הקיץ. אבל אל תסיטו מבט – יש כדור שלום מוזהב".

עוד באותו נושא: ג'יאני אינפנטינו, פיפ"א

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי