דילון מיטשל ממשיך להצדיק את ההייפ סביבו ולהסתמן כאחד הכישרונות הגדולים ביותר שצמחו בשנים האחרונות בארצות הברית בריצות הקצרות. האצן בן ה-16 מטקסס סיפק השבוע עוד הצהרת כוונות מרשימה, כשקבע שיא עולם עד גיל 18 בריצת 60 מטר באליפות ארצות הברית באולם בניו יורק. מיטשל סיים שני במקצה שלו, אחרי טרייבון ברומל, אך עצר את השעון על 6.59 שניות – תוצאה שמחקה את שיאו הקודם של טייט טיילור והקדימה אותו ב-0.05 שניות.
אבל זה לא הכל. בריצת 100 מטר בתחרות בטקסס קבע 9.88 שניות – זמן יוצא דופן לכל הדעות, בטח עבור אצן תיכונים בן 16. אמנם הריצה נעשתה בסיוע רוח גבית חזקה של 5.8 מטר לשנייה, כך שלא תוכל להיחשב רשמית, אבל היא עדיין המחישה היטב את הפוטנציאל החריג שלו. אצן העבר הספרדי אנחל דויד רודריגס התייחס לביצוע וכתב ברשתות החברתיות: "גם כך, זה מדהים. תוצאות עם רוח חזקה יכולות להפוך לחוקיות בתוך שנתיים. הוא כבר עשה את הדבר הכי קשה, שהוא לרוץ במהירות כזאת בלי להישבר. זה משאיר חותם".
צפו בריצת ה-100 מטר
הפריצה של מיטשל החלה כבר באפריל אשתקד, אז הוכתר כילד בן ה-15 המהיר בעולם ל-100 מטר אחרי שקבע 10.0 שניות במפגש האזורי בטקסס. מאמנו בבית הספר, קורי לקסן, הגדיר אותו אז כ"כישרון דורי בכמה ענפי ספורט" וציין כי מדובר גם בשחקן פוטבול בולט עם מספר הצעות ממכללות מהדרג הראשון.
שעות ספורות לאחר מכן, מיטשל רץ גם 200 מטר ב-20.22 שניות, עוד תוצאה שממחישה עד כמה הוא ורסטילי ומסוכן למרחקים הקצרים.
למרות גילו הצעיר, מיטשל כבר חושב רחוק מאוד קדימה. בחודש שעבר סיפר כי בכוונתו לשלב בעתיד בין פוטבול לאתלטיקה במכללות, אבל עוד לפני כן הוא מכוון למטרה שאפתנית במיוחד: להשתתף באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028. "אני לא נותן לשום דבר לעלות לי לראש. זו פשוט אתלטיקה", אמר ל-ABC. "אני בונה את עצמי לזה כל החיים. מהרגע שהתחלתי לקחת את האתלטיקה ברצינות, זה הרגיש כאילו זה היה אמור לקרות".
זה מה שהוא עושה במגרשי הפוטבול
גם אביו, בילי מיטשל, התייחס להתקדמות של בנו ואמר: "אני אומר לו כל הזמן שהוא מתחרה נגד רוחות רפאים – נגד הגדולים ביותר שעשו את זה. כרגע הוא נמצא במים לא מוכרים, והוא מבין שהמגבלות היחידות הן אלו שהוא מציב לעצמו".
מה דעתך על הכתבה?