כמעט עבר מחיפה למכבי ת"א: "וייסמן ולביא הסתכלו עליו כמו על רונאלדו"

play שון וייסמן, נטע לביא
שון וייסמן, נטע לביא | אודי ציטיאט, סקופיה
תקציר: מכבי תל אביב – מ.מ.ס אשדוד 2:3 03:46

צחי אילוז סיפר ב"קנדה בדרכים" כיצד אחיו הצעיר קיבל מיליון שקלים מהירוקים עוד לפני שבכלל שיחק בנוער: "צ'יזיק התקשר עצבני, תוך שבע דקות היו שני צ'קים"

(גודל טקסט)

צחי אילוז, כוכב העבר של כדורגל החופים, סיפר בפודקאסט "קנדה בדרכים" מבית "אול אין" על אחיו הצעיר, אור אילוז, שגדל במכבי חיפה ונחשב להבטחה גדולה. כיום, אור אילוז משחק בהפועל גבעת אולגה מליגה ג', אך כשהיה שחקן צעיר – שני המועדונים הגדולים בישראל רבו עליו עוד לפני שדרך על הדשא בנוער.

אילוז סיפר: "אחי, אור, היה כוכב. שון וייסמן ונטע לביא היו מסתכלים עליו כמו שמסתכלים על כריסטיאנו רונאלדו, ככה הסתכלו על אור אילוז במכבי חיפה בקבוצה שבנו כגלקטיקוס עוד מהילדים. בגיל ילדים מכבי חיפה משכה אותו מבית"ר טוברוק וגם אותי כמאמן, אמרתי לו שעושים הסכם".

שון וייסמן מול אביב אברהם
שון וייסמן מול אביב אברהם | דני מרון

"טוברוק הייתה אמורה להוציא אותו לברצלונה", שיתף אילוז. "הרי גיא אסולין גדל בטוברוק ובחוזה שם היה כתוב שעד גיל 14-15 נותנים לו לצאת למבחנים בברצלונה. לא הוציאו אותו, ניצלתי את זה ובמכבי חיפה הייתה אפשרות. אמרתי להם שהם צריכים לקנות את הכרטיס, הסכמנו על מיליון שקל, אז זה כמו 3 מיליון דולר. בנוער בשנה הראשונה ילד הולך קצת לאיבוד, אמרתי להם לקבל החלטה כבר בשנה הזו".

על הרגע בו היו צריכים לקבל את התשלום: "אור כבש 40 שערים כבר בנערים א', באתי לאיתמר צ'יזיק עם ההסכם, הוא אמר לי 'מה? אבל הוא רק עלה לנוער'. אמרתי לו, 'תראה, זה ההסכם'. הוא רצה שיראו אותו שנה אחת בנוער".

איתמר צ'יזיק עם יעקב שחר
איתמר צ'יזיק עם יעקב שחר | צילום: אתר רשמי מכבי חיפה

על המהלך שעשה: "חייגתי למכבי תל אביב, ידעתי שהם רוצים אותו. אמרתי להם שיש אפשרות שהם יקחו את הילד, ישבתי איתם בקריית שלום ואמרתי להם שזה הסכום, רצו לשלם 750 אלף שקלים, חשבתי על זה. יצאתי משם, צ'יזיק התקשר עצבני ואמר לי להגיע אליו, תוך שבע דקות היו שני צ'קים של 500 אלף שקל כל אחד, עוד לא קרע זוג נעליים בנוער".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי