המלחמה עם איראן עדיין בעיצומה, והשאלה הנשאלת היא האם, מתי וכיצד יחזור לפעילות הספורט הישראלי בכלל והכדורגל הישראלי בפרט, לו מחכים מאות אלפי אוהדים בעיצומה של אחת העונות היותר מרתקות שידעה ליגת העל בשנים האחרונות, זאת לפני ההודעה הרשמית של המנהלת על חזרה ב-4.4, לאחר פגרת הנבחרות.
בריאיון ל-103FM, שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, דיבר על המשך המלחמה, כשהוא לא נשמע אופטימי במיוחד באשר לסיומה בטווח הזמן הקרוב: "יכול להיות שבימים הקרובים עלולה להיות החרפה. כל מדינת ישראל, כולנו, צריכים להיות יותר ערוכים בימים הקרובים. ברגע שאנחנו מעלים הילוך בלבנון יכול להיות שתהיה תגובה אחרת של חיזבאללה, צריך לקחת את זה בחשבון, וגם איראן יכול להיות תרצה לעשות פעולות כאלה ואחרות".
השר העריך כי "סביר מאוד שהמלחמה תיקח עוד שבועות ארוכים. בסופו של דבר כולנו רוצים לסיים את הליגות בצורה תקינה וספורטיבית. הערכה ריאלית – הכדורגל יחזור אחרי פסח". על מתווה פיצויים לעולם התרבות והספורט אמר השר זוהר: "פניתי לשר האוצר – עולמות התרבות והספורט לא יוכלו לשרוד ללא סיוע ממשלתי".
כזכור, ליגת העל הופסקה שני מחזורים לסיום העונה הסדירה, כאשר נותרו עוד 12 מחזורים לסיום העונה כולל הפלייאוף העליון. הליגה תהיה חייבת להגיע לסיומה עד סוף חודש מאי, זאת בשל המונדיאל שיחל כבר ב-11 ביוני בארה"ב, קנדה ומקסיקו.
מה דעתך על הכתבה?