פפ גווארדיולה, מאמן מנצ'סטר סיטי, הודה כי קבוצתו תצטרך משחק מושלם כדי להפוך את התוצאה מול ריאל מדריד בשמינית גמר ליגת האלופות, לאחר ההפסד 3:0 במשחק הראשון בסנטיאגו ברנבאו.
סיטי לא הצליחה לצבור ביטחון גם בסוף השבוע, לאחר שמעדה בבית מול ווסטהאם, אך גווארדיולה הבהיר במסיבת העיתונאים כי קבוצתו עדיין מאמינה במהפך: "אנחנו צריכים משחק מושלם במשך 90 דקות. אנחנו יודעים שניצור מצבים, תמיד אנחנו יוצרים מצבים בבית, אבל השאלה היא עד כמה נגן טוב. צריך לכבוש יותר משלושה שערים מול ריאל מדריד – וזה לא פשוט".
לדבריו, אין צורך בהרבה נאומים לשחקנים לפני ההתמודדות: "אין הרבה מסרים לתת. אם אחרי עשר שנים אני צריך לשכנע את השחקנים שלי להאמין – אז יש לנו בעיה. הם יודעים שאנחנו צריכים לנסות לנצח כל משחק".
המאמן הקטלאני התייחס גם לניהול הכישלון בכדורגל והעביר ביקורת מרומזת על התקשורת: "הדבר החשוב הוא שלא תחשוב שזה כישלון. בספורט לפעמים עושים דברים נכון והיריבה פשוט טובה יותר. השאלה היא כמה זמן מחזיקה כותרת? יום? שני לילות? ארבע יריות לכאן וארבע לכאן – ואז ממשיכים. יש בעולם דברים הרבה יותר גרועים מהדחה".
כדי להמחיש את הנקודה הזכיר את היריבה עצמה: "ריאל מדריד זכתה ב-15 אליפויות אירופה, אבל שיחקה בערך 100 פעמים במפעל. כלומר הפסידה יותר ממה שניצחה. זה כישלון? ברור שלא".
גווארדיולה הסביר גם את החלטתו להעניק לשחקניו יום מנוחה לפני המשחק: "חזרנו ממדריד, נסענו ללונדון למשחק וחזרנו באמצע הלילה. היום היה חשוב להתאושש. בכדורגל של היום אין הרבה זמן להתאמן – לפעמים עדיף שהשחקנים ינוחו בבית ונחזור לאימון קצר לפני המשחק".
לסיום הדגיש המאמן כי קבוצתו תנסה לעשות קאמבק למרות הקושי: "זו הזדמנות נהדרת. אנחנו יודעים שננסה הכול. האם נצליח? אין לי מושג – אבל בכדורגל הכול יכול לקרות".
מה דעתך על הכתבה?