"ניסו לצייר אותי כמפלצת": המאמן שנזרק מנבחרת ספרד שבר שתיקה

רוברט מורנו חשף את מאחורי הקלעים של הפרידה מלואיס אנריקה ב-2019, סיפר כיצד הוצג כ"חסר נאמנות" לאחר חזרת המאמן לנבחרת ספרד, וטען: "הנרטיב הציבורי לעיתים חזק יותר מהאמת"

(גודל טקסט)

מאמנה לשעבר של נבחרת ספרד, רוברט מורנו, שבר את השתיקה ופרסם את תחושותיו על "הצונאמי" שהתחולל בעקבות פיטוריו המתוקשרים על ידי לואיס אנריקה. מורנו סיפר על המחיר האישי שנגרם לו בגילוי לב על המחיר האישי שנגרם כתוצאה מכך שסומן כ-"האיש הרע" לאחר חזרתו של לואיס אנריקה לנבחרת.

הקשר המקצועי בין מורנו ללואיס אנריקה נחשב לאחד המוצלחים בכדורגל הספרדי המודרני, וכלל תקופות עבודה ברומא, סלטה ויגו וברצלונה. עם זאת, הקשר קרס בשנת 2019, כשאנריקה חזר לאמן את נבחרת ספרד בעקבות מותה הטרגי של בתו. מורנו, שהחליף אותו כמאמן ראשי כדי להבטיח את ההעפלה ליורו 2020, מצא את עצמו מיותר במערכת. המעבר מעוזר נאמן ל"נזרק החוצה" התרחש במפגשים פרטיים, אך במהרה נחשף לציבור. מורנו חשף כי ההחלטה הועברה אליו באופן אישי, אך ללא הרגישות והניואנסים שציפה להם לאור ההיסטוריה המשותפת שלהם.

רוברטו מורנו | Quality Sport Images

בראיון לתוכנית El Camino de Mario עם מריו סוארס, לשעבר שחקן נבחרת ספרד, פירט מורנו את רגעי סיום השותפות המקצועית עם לואיס אנריקה:"הלכתי לביתו אחרי מותה הטרגי של בתו ואמרתי לו שאעשה את מה שהתחייבתי אליו בציבור," ציין מורנו, כפי שצוטט ב-"מארקה". "הוא אמר לי שהוא כבר לא סופר עלי, ושלעולם לא יאמן איתי שוב. ניסו לצייר אותי כמפלצת, כאדם שרוצה להישאר בכל מחיר. פורסמו דברים מאוד לא נעימים, שטענו שלא הלכתי לבקר אותו באותו הזמן, בעוד שבפועל כיבדנו את כל מה שהוא אמר לנו. מבחינה אישית, זה היה מאוד קשה."

המשבר הגיע לשיאו במסיבת העיתונאים שבה הוצג אנריקה מחדש כמאמן הנבחרת, כאשר המאמן הנוכחי בפריז סן ז'רמן האשים את מורנו בחוסר נאמנות. ההאשמות הציבוריות פגעו גם במשפחתו של מורנו, שנלכדה בצומת המדיה הסוערת. "אמא שלי התקשרה אלי בוכה, ושאלה אם כל מה שאמרתי נכון, כי היא לא הבינה", סיפר מורנו. "אני יודע דברים, אבל לא אגיד אותם כי צד שלישי סיפר לי, ואני רוצה לכבד את זה. שכולם יתנו לפרשנות שלהם. הבנתי שהנרטיב הציבורי לעיתים חזק יותר מהאמת".

לואיס אנריקה בימיו כמאמן נבחרת ספרד לשעבר | רויטרס

במהלך הראיון דובר גם על תקופת כהונתו של מורנו כמאמן סוצ'י הרוסית, שהסתיימה באופן מוזר. אנדריי אורלוב, המנהל הספורטיבי לשעבר של הקבוצה, האשים את מורנו בשימוש ב-ChatGPT לתכנון, אימונים ורכישת שחקנים. בין השאר, טען אורלוב כי מורנו אילץ את השחקנים להישאר ערים 28 שעות רצוף לפני נסיעה לעיר חבארובסק שבמזרח רוסיה. "בעיקר, מה שעשיתי היה להתכונן מקצועית. דיברתי עם רופאים ואנשים שמנוסים בכך," הסביר מורנו. "הדבר היחיד שעשיתי היה להקדים מעט את השכמה של השחקנים במהלך השבוע, כך שהפער של שבע שעות הפך לשלוש".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי