"טעות ענקית שהתפוצצה לו בפנים": באנגליה מבקרים את ארטטה

play
מאמן ארסנל מיקל ארטטה | רויטרס
תקציר: גמר גביע הליגה מנצ'סטר סיטי – ארסנל 0:2 04:04

ג'יימי רדנאפ לא אהב את ההחלטה לפתוח עם קפה בין הקורות: "שארטטה שייקח אחריות". המנג'ר: "לא היה הוגן לפתוח עם מישהו אחר"

קבוצות: ארסנל
(גודל טקסט)

חלום הקווארדופל ההיסטורי של ארסנל נשבר הערב (ראשון) עם הפסד 2:0 למנצ'סטר סיטי, ובצורת התארים של התותחנים נמשכת. החדשות הטובות – מיקל ארטטה ושחקניו עדיין מוליכים כמובן בתשע נקודות את טבלת הפרמיירליג, והם ברבע גמר ליגת האלופות וברבע גמר הגביע האנגלי. השאלה כעת היה האם ההפסד לפפ גווארדיולה ישפיע גם לטווח הרחוק וייצור משבר, או שמא רק מדובר במעידה זמנית.

ארסנל חלמה על הנפה ראשונה מאז 1992/93, אך היא רשמה הפסד שביעי בגמר גביע הליגה – יותר מכל קבוצה אחרת אי פעם (1969, 1989, 1988, 2007, 2011, 2018, 2026).

"שחקני ארסנל נראים מיושאים. הם יצטרכו להרים את עצמם מהרצפה", כתב עיתונאי "סקיי" ניק רייט. איאן רייט, שחקן העבר של התותחנים, לא אהב מה שראה: "לא היה לנו קישור היום. זו היתה הופעה מאכזבת מאוד. סיטי שוב הראתה מה היא מסוגלת לעשות במשחקים גדולים, אבל עשינו את זה קל מדי בשבילם. ליותר מדי שחקנים היה משחק רע".

שחקני ארסנל מאוכזבים
| רויטרס

ג'יימי רדנאפ הוסיף וניתח: "קאי האברץ קיבל הזדמנות כבר בתחילת המשחק. מעבר לזה, סיטי שלטה. היה להם רגע שבו הם התחילו להסתבך, אבל ברגע שעברו את זה, הם השתלטו על המשחק. סמניו עשה צרות באגפים. שרקי היה איום מתמיד, יש לו כל כך הרבה כישרון ונראה שהוא אוהב לשחק בוומבלי. סיטי הייתה הקבוצה הטובה בהרבה. לארסנל לא הייתה תשובה".

קשר העבר של נבחרת אנגליה הוסיף וביקר את ההחלטה של ארטטה לפתוח עם שוער המשנה קפה (כשם שעשה בשלבים המוקדמים) – ששגה בגדול בשער הראשון של סיטי: "אני יודע שאנשים יגידו שזה עניין של רגש והוא שיחק בשלבים המוקדמים, אבל קפה לא טוב כמו ראיה. בגלל זה הוא השוער השני. אז למה, בגמר גביע גדול כשאתה מנסה לעבור את קו הסיום ולא זכית בתואר כל כך הרבה זמן, אתה מחליט לפתוח איתו? אתה חייב לקחת על זה אחריות. זו טעות ענקית. הוא לא שוער גרוע – הוא פשוט לא טוב כמו ראיה. זה התפוצץ להם בפנים בצורה רצינית".

ארטטה נדרש לכך ואמר: "קיבלתי החלטה לפני המשחק על סמך מה שהוא עשה לאורך כל העונה, העובדה שהוא שיחק במפעל ועזר לנו להגיע לאן שהגענו. זה היה מאוד לא הוגן לבחור מישהו אחר".

טעות גורלית. קפה | GettyImages

על המשחק עצמו אמר המנג'ר: "כואב, במיוחד עבור השחקנים והאוהדים שלנו, כי באמת רצינו להניף את הגביע היום. היו שתי מחציות שונות מאוד – במיוחד הראשונה, שבה אני חושב שהיינו טובים מהם והיו לנו שתי ההזדמנויות הטובות ביותר במשחק. לא ניצלנו את זה. מגיע להם קרדיט על מה שהם עשו. יום עצוב מאוד".

מייקה ריצ'רדס הציף את השאלה המרכזית: "ב-20 הדקות הראשונות ארסנל ידעה בדיוק איך ללחוץ. אבל במחצית השנייה הם חזרו למה שראינו מהם לאחרונה – ירדו נמוך מדי". לדבריו, השינוי הזה היה קריטי: "זה נתן לסיטי להשתלט על המשחק, והם פשוט לא הצליחו לצאת קדימה".

גארי נוויל הוסיף ממד נוסף לביקורת, כשהתמקד בהשלכות: "ארטטה ככל הנראה המום מהדרך שבה הקבוצה שלו הופיעה במחצית השנייה", אמר, והדגיש כי "היא בדרך כלל יציבה מאוד – והפעם פשוט לא הופיעה".

עוד באותו נושא: ארסנל, מיקל ארטטה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי