ב-ESPN דיווחו הערב (שלישי) על ארבעת הנבחרים להיכל התהילה של הכדורסל לשנת 2026 – אמארה סטודמאייר, דוק ריברס, קנדיס פארקר ואלנה דלב דון. הזווית הישראלית היא כמובן סטודמאייר שמזוהה מאוד עם ישראל לאחר ששיחק בהפועל ירושלים ומכבי תל אביב, ופארקר, אחת הכדורסלניות הגדולות אי פעם שהיא אחותו של אגדת מכבי תל אביב אנתוני פארקר.
סטודמאייר בן ה-43 החל את הקריירה שלו בפיניקס, שבחרה אותו כבחירה תשיעית בדראפט 2002. הוא שיחק שם שמונה שנים ושיתף פעולה עם סטיב נאש שאחריהן בילה חמש עונות בניו יורק ניקס, תקופה קצרה במיאמי ושלוש שנים נוספות במיאמי.
ב-2019-2016 הוא שיחק בהפועל ירושלים וגם החזיק בחלק מהבעלות על המועדון. ב-2019 יצא לגיחה בפוז'יאן סטרג'ונס וחזר לישראל כדי לשחק במכבי תל אביב. הוא נבחר שש פעמים למשחק האולסטאר וב-2007 גם נבחר לחמישיית העונה ב-NBA. הוא היה רוקי השנה ב-2003 ובתארים הקבוצתיים היחידים שלו זכה בישראל: שתי אליפויות (אחת עם מכבי תל אביב ואחת עם ירושלים).
מה דעתך על הכתבה?