טוכל מודה: מקומו של פיל פודן במונדיאל רחוק מלהיות מובטח

play
נתראה במונדיאל? לא בטוח. פודן | GettyImages, Robin Jones
צפו: אנגליה אכזבה מול הקהל הביתי והפסידה ליפן משער של מיטומה 01:53

מאמן נבחרת אנגליה התאכזב ממה שראה מקשר מנצ'סטר סיטי במשחקי ההכנה של נבחרת אנגליה: "נהדר באימונים, מתקשה להשפיע במשחקים"

(גודל טקסט)

מאמן נבחרת אנגליה תומאס טוכל הטיל ספק בנוגע לשילובו של פיל פודן בסגל למונדיאל, בעקבות "הקשיים" שהציג בשני משחקי הידידות האחרונים.

פודן פתח בהרכב מול אורוגוואי ויפן, אך לדברי טוכל לא הצליח להשפיע כפי שציפה. כשנשאל ישירות האם ייתכן שלא ייכלל בסגל, השיב: "זה לא מובטח שהוא יהיה שם".

טוכל הוסיף: "הוא ניסה הכול. הייתי אומר שהוא היה מצוין במחנה האימונים, אבל מתקשה להראות את זה על המגרש. ברור שהוא לא שיחק הרבה לאחרונה במנצ'סטר סיטי. הוא הגיע למחנה עם חיוך גדול והיה טוב מאוד באימונים, וחשבתי שהוא יפתיע אותנו ויציג את אותה אנרגיה והתלהבות – אבל הוא מתקשה להשפיע בצורה מלאה".

פודן פתח מול אורוגוואי (1:1) בתפקיד הקשר ההתקפי, אך הוחלף כבר בדקה ה-56. קול פאלמר שנכנס במקומו השפיע יותר ואף היה מעורב בשער. גם מול יפן, בהפסד 1:0 מאכזב, פתח פודן שוב – הפעם בתפקיד חלוץ מדומה – אך שוב התקשה והוחלף לאחר 59 דקות.

שחקן נבחרת אנגליה פיל פודן
נתראה במונדיאל? לא בטוח. פודן | GettyImages, Robin Jones

לזכותו של פודן עומדות 49 הופעות בנבחרת, אך רק שלושה שערים, האחרון שבהם בספטמבר 2023. מאז הוא רשם 22 הופעות נוספות ללא כיבוש והמשיך להתקשות במדי הנבחרת. כשנשאל האם ניתן להרשות לעצמו לקחת שחקן בכושר כזה למונדיאל, השיב טוכל: "אני יכול. השאלה היא אם נעשה את זה".

התחרות על עמדת הקשר ההתקפי צפופה במיוחד, כאשר ג'וד בלינגהאם, מורגן רוג'רס וקול פאלמר נמצאים לפני פודן בהיררכיה – ולא כולם ייכנסו לסגל הסופי.

המשחק מול יפן היה האחרון לפני פרסום הסגל למונדיאל. אנגליה תתכונן בארצות הברית עם משחקי הכנה מול ניו זילנד (6 ביוני) וקוסטה ריקה (10 ביוני), לפני פתיחת הטורניר מול קרואטיה ב-17 ביוני.

עוד באותו נושא: נבחרת אנגליה, פיל פודן

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי