אחד מהגארדים הגדולים של הכדורסל האירופי, ננדו דה קולו, הודיע כי יפרוש בסיום העונה הנוכחית. הצרפתי בן ה-38 חשף את החלטתו בריאיון ל"BeBasket" והבהיר כי מדובר במהלך מתוכנן: "לא אמרתי שאפרוש אם נזכה ביורוליג, אבל כדי שיהיה ברור – זו תהיה העונה האחרונה שלי. חשבתי על זה כבר תקופה, ומתחילת השנה היה לי בראש שזה הסוף".
דה קולו הוסיף כי מבחינתו מדובר בהחלטה שמגיעה בעיתוי הנכון: "האמת היא שאני מאמין שהחיים מורכבים מרגעים – וגם מתזמון. ואני חושב שזה הזמן הנכון להפוך דף".
במהלך הקריירה שלו ביסס דה קולו מעמד כאחד השחקנים המעוטרים באירופה, כשברזומה שלו זכייה ביורוליג עם צסק"א מוסקבה (2016), MVP של המפעל באותה עונה, וכן בחירה ל-MVP של הפיינל פור.
בנוסף, זכה במספר אליפויות מקומיות ברוסיה ובצרפת, והיה לאחד הקלעים הבולטים בתולדות היורוליג. בנבחרת נבחרת צרפת רשם הישגים מרשימים, כולל מדליית כסף אולימפית ומדליות באליפויות אירופה והעולם, כשהוא נחשב לאורך שנים לעוגן מרכזי בקו האחורי של הטריקולור.
מה דעתך על הכתבה?