בעלי הפועל תל אביב, עופר ינאי, התראיין במהלך ביקורו במשחק היורוליג בבלגרד בין פרטיזן לז'לגיריס, שם הגיע לחלוק כבוד לאגדת האימון דושקו וויושביץ' ואף עטה צעיף של פרטיזן.
בריאיון ל"מוצארט" הסרבי, ינאי התייחס תחילה לוויושביץ': "הוא היה דמות עצומה. בסופו של דבר כולנו חלק ממשפחת הכדורסל, וצריך להעריך אותה. הוא אחד השמות הגדולים שבנו את הכדורסל הסרבי. יש לי שחקן סרבי מצוין בקבוצה – ואני לא יודע אם ואסילייה מיציץ' היה קיים בלעדיו. לכן הגעתי לכאן – לכבד אותו, וגם לראות את ז'לגיריס מפסידה".
ינאי המשיך והחמיא לאווירה בבלגרד: "אלה היו רגעים בלתי רגילים. הוא היה אדם שיצר שחקנים, ורבים מהשמות הגדולים של הכדורסל הסרבי פרחו תחתיו. רואים כמה הוא אהוב בקרב אוהדי פרטיזן – זה היה מיוחד עבורי להיות שם. יש מה ללמוד מהסרבים – תרבות ספורט ייחודית וכבוד עמוק לאנשים, דבר שלא רואים בכל מקום".
בהמשך התייחס גם למצבו של מיציץ' וליכולת שלו לאחרונה: "מיציץ' הוא אישיות גדולה ושחקן נהדר, מהשחקנים שאני הכי מעריך. כשהבאתי אותו, ידעתי שאני נותן לו את החוזה הגדול ביותר באירופה – זו הייתה דרך להראות הערכה, אבל גם להציב ציפיות גבוהות".
לדבריו, ההתחלה הפחות טובה הייתה צפויה: "דיברתי עם הסוכן שלו והיה ברור שייקח לו זמן לחזור לרמה הגבוהה. אני חושב שעכשיו אנחנו רואים את מיציץ' שציפינו לראות".
ינאי אף שיתף פרט משעשע מאחורי הקלעים: "החברה שלו התחילה לבשל עבורו – ומאז הוא ירד חמישה קילוגרמים ונראה הרבה יותר טוב. אני מודה לה על כך".
מה דעתך על הכתבה?