תחושות קשות במכבי חיפה אחרי ההפסד למכבי תל אביב וההדחה מגביע המדינה. במכבי חיפה מבינים שההפסד ליריבה הגדולה מקטין משמעותית את הסיכויים שלהם לסיים עם כרטיס למפעלים האירופיים, ולמעשה הוא עוד אבן בכישלון הגדול של העונה.
במועדון נשמעו ביקורות פנימיות קשות על ההדחה, כאשר שחקנים רבים זכו לביקורות על יכולתם במשחק אתמול, ביניהם ליסב עיסאת, שרשם משחק לא טוב בלשון המעטה מבחינת אנשי הקבוצה, וכן סדריק דון ומנואל בנסון, שלא הצליחו להשפיע התקפית כפי שציפו מהם. "כל השבועיים האחרונים דיברנו בקבוצה על הצורך להקשיב להוראות ולהיות מרוכזים ואגרסיביים", סיפר גורם בקבוצה. "ובסוף, במשחק אתמול, היו שחקנים שהיו רחוקים מלמלא את זה, ועוד במשחק הכי קריטי העונה".
גם מאמן הקבוצה, ברק בכר, לא היה חף מביקורת, כאשר חלק מאנשי המועדון ציפו לחילופים מוקדמים הרבה יותר, למשל בעניין עיסאת, וכן על כך שבסוף, בפיגור, העדיף בכר להשאיר את הכלי ההתקפי שלו, טריבנטה סטיוארט, על הספסל ולא להכניסו למשחק.
במכבי חיפה כעת ינסו להתאושש בליגה, אך לכולם ברור שאם לא יהיה פלייאוף עליון מושלם, והפוך מהעונה כולה, יהיה קשה להשיג את המקום הרביעי לכל הפחות, שעשוי להוביל לכרטיס לאירופה (אם מכבי תל אביב תסיים במקום השלישי ולא הפועל תל אביב). המאמן ברק בכר צפוי להבהיר לשחקנים כי לא יקבל הורדת רגל מהגז, וכי הוא מצפה מהשחקנים לתת הכל כדי להילחם עד הסוף על הניסיון להשיג את הכרטיס לאירופה.
במקביל, הירוקים יחלו להתעסק כעת גם בעונה הבאה, כאשר לא מעט שחקנים מהסגל הנוכחי צפויים לעזוב בתום העונה, ביניהם סטיוארט, ג'ורג'ה יובאנוביץ' וסוף פודגוראנו, שלא נמצא בסגל תקופה ארוכה, ושחקנים נוספים, כשבחיפה מבינים שיצטרכו להתחזק גם בלא מעט שחקנים. "ברור שאחרי עונה כזו צריך לעשות לא מעט שינויים", אמר גורם אחר במועדון. "זו עונת כישלון מהגדולות שהיו פה בשנים האחרונות, ועל זה אין ספק. לכן יהיה צריך לעשות חושבים בצורה רצינית לגבי העונה הבאה".
מי שזכה למחמאות למרות ההפסד היה איתן אזולאי, שרשם משחק מצוין מבחינתו. אזולאי צפוי להמשיך לקבל קרדיט נרחב גם במשחקים הקרובים, ובחיפה מקווים שלפחות ירוויחו את הקשר עד תום העונה, לקראת העונה הבאה. מי שלא שיחק אתמול שוב, וצפוי גם כן לעזוב בתום העונה, הוא פטר אגבה. בחיפה לא ישחררו את השחקן בחינם, לאחר שרכשו אותו בלא מעט כסף, וינסו למכור אותו. אם הדבר לא יצלח, השחקן ייצא להשאלה.
מה דעתך על הכתבה?