העונה של ברצלונה נראית די סגורה. לצד אכזבה נוספת בליגת האלופות אחרי ההדחה ברבע הגמר מול אתלטיקו מדריד שגם העיפה אותה מגביע המלך בחצי הגמר, הקבוצה של האנזי פליק בדרך הבטוחה לזכייה באליפות ספרד, כשהיא מקדימה בתשע נקודות את ריאל מדריד, כל זאת כשנותרו שבעה מחזורים לסיום העונה בלה ליגה.
בינתיים, בספרד ממשיכים לעסוק בקיץ המתקרב של ברצלונה. על פי כל הדיווחים, הקבוצה מחפשת חיזוק משמעותי בשתי עמדות עיקריות: הבלם, והחלוץ המרכזי. בהגנה, השם החם הוא אלסנדרו באסטוני, בלמה של אינטר, כאשר החלום הגדול בהתקפה הוא צירופו של חוליאן אלברס מאתלטיקו מדריד. אלא שלפני הכל, בארסה חייבת לחזור לחוק ה-1:1 של לה ליגה כדי לפעול בחופשיות. נכון לעכשיו, המועדון עדיין רחוק כ-12 מיליון יורו מהיעד.
החוד בראש סדר העדיפויות
אם הקבוצה תצליח לצרף חלוץ, זו תהיה העדיפות הראשונה. מאז ינואר, גם בוועדה המקצועית מבינים שזה הצורך המרכזי. בתוך כך, הארכת חוזהו של פראן טורס (שחתום עד 2027) הופכת לחשובה במיוחד. על פי התקשורת הספרדית, טורס הוכיח שהוא נכס מקצועי, עם הבנה טקטית ויכולת להשתלב לצד לאמין ימאל, ראפיניה ופדרי.
מי שעשוי לעזוב הוא רוברט לבנדובסקי. בגיל 37, עתידו של החלוץ הפולני עדיין לא הוכרע. הנשיא ז'ואן לאפורטה היה שמח שיישאר, אך במועדון יש ספקות אם המשך דרכו נכון מקצועית. הבעיה: שוק החלוצים דל, ולכן החיפושים מתרחבים גם לשחקנים שיכולים לכסות מספר עמדות בחלק הקדמי, בדומה לטורס.
גם ההגנה על הפרק
במקביל, עולה שוב סוגיית הבלם. פרשנים כמו תיירי הנרי קוראים לבארסה לצרף שחקן עם נוכחות פיזית ומנהיגות, כזה שיחזק את קו ההגנה מול הגדולות של אירופה. השם החם הוא כאמור באסטוני, אך לא מדובר במהלך פשוט או מובטח.
עזיבתו של אחד ממנהיגי ההגנה, איניגו מרטינס, כבר הורגשה, למרות צירופו של ג'רארד לעיבוי הסגל. בנוסף, עתידו של אנדראס כריסטנסן לא ברור, כאשר הפציעות הרבות והחוזה המתקרב לסיום מעלים סימני שאלה.
קיץ של הכרעות
דקו יצטרך גם לקבל החלטות יחד עם פליק לגבי מרכוס רשפורד וז'ואאו קאנסלו. לגבי האנגלי, נשקלה הפעלת סעיף רכישה של כ-30 מיליון יורו – אופציה שעדיין על השולחן אם תעמוד בכללי הפייר פליי. קאנסלו, מצדו, כבר רמז שהוא יודע מה הוא רוצה בעונה הבאה, והכוונה היא להישאר.
גם שמות נוספים נמצאים על הפרק: מארק קסאדו עשוי לשקול מעבר לסעודיה, בעוד עתידו של רוני ברדגג'י תלוי בדקות המשחק שיקבל, כשבארסה תהיה פתוחה למכירה אם יבקש לעזוב.
בעמדת השוער, סוגיית הגיבוי לז'ואן גארסיה עדיין לא הוכרעה: אם שצ'סני יישאר, לא ברור עדיין מה יעלה בגורלו של מארק אנדרה טר שטגן. כך או כך, למרות הלחץ הכלכלי, בברצלונה לא ממהרים לבצע מכירות משמעותיות של שחקנים כמו ז'ול קונדה, אלחנדרו באלדה או פרנקי דה יונג, כאשר דקו מאמן בשמירה של שלד חזק וחדר הלבשה יציב.
מה דעתך על הכתבה?