הדיל הסודי של טראמפ: האם נבחרת איטליה תחליף את איראן במונדיאל?

play
נשיא פיפ"א ג'אני איפנטינו, עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, בהגרלת הבתים של מונדיאל 2026 | GettyImages, Andrew Harnik
צפו בתקציר: איטליה תחמיץ את המונדיאל בפעם השלישית אחרי הפסד כואב לבוסניה 03:36

דיווח ב-"Financial Times": בכיר בממשל האמריקאי הציע לפיפ"א ולנשיא ארה"ב מהלך חריג, במסגרתו ה"אזורי" יוקפצו לטורניר הקרוב במקום איראן. זאת בצל המתיחות הביטחונית וניסיון לחיזוק היחסים הדיפלומטיים בין וושינגטון לרומא

(גודל טקסט)

על פי דיווח ב-"Financial Times", בכיר בממשל האמריקאי, פאולו זמפולי, העלה הצעה חריגה לפיפ"א ולנשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלפיה נבחרת איטליה תחליף את איראן במונדיאל הקרוב שייערך הקיץ. לפי הדיווח, מדובר במהלך שעולה כאשר נותרו 49 ימים לפתיחת הטורניר, ובצל המתיחות המתמשכת בין ארצות הברית לאיראן, שממשיכה להשפיע גם על ההקשר הספורטיבי של המפעל הבינלאומי הבכיר.

זמפולי עצמו אישר את הדברים ל-"Financial Times" ואמר: "אני יכול לאשר שהצעתי לטראמפ ולאינפנטינו שאיטליה תחליף את איראן במונדיאל. אני איטלקי מלידה וזה יהיה חלום לראות את ה'אזורי' בטורניר שמארחת ארה"ב. עם ארבע זכיות, יש להם את הייחוס שמצדיק את ההשתתפות שלהם".

מויסה קן ושחקני נבחרת איטליה | Stuart Franklin

על פי הדיווח, המהלך המוצע נועד גם לשפר את היחסים בין איטליה לארצות הברית. בעיתון נטען כי העמדה האיטלקית ביחס לסכסוך עם איראן, לצד ביקורת של טראמפ על האפיפיור, הובילו למתיחות מסוימת בין הנשיא האמריקאי לראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני – הנחשבת בדרך כלל לאחת מבעלות בריתו הקרובות באירופה. בהתאם לכך, נטען כי ההצעה עשויה לשמש כלי לחיזוק היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. עוד נכתב כי איטליה לא הצליחה להעפיל למונדיאל זו הפעם השלישית ברציפות, לאחר שהודחה בפלייאוף על ידי בוסניה.

הדיווח מגיע כשבוע לאחר שיו"ר פיפ"א ג'אני אינפנטינו הצהיר כי איראן תהיה "בטוחה" במונדיאל, והוסיף כי "נקווה שעד אז המצב יהיה רגוע". במקביל, איראן ביקשה לארח את משחקיה במקסיקו – בקשה שנדחתה על ידי פיפ"א. למרות זאת, אינפנטינו הדגיש כי איראן מתכוונת להשתתף בטורניר, ואף טראמפ אמר לפני כחודש כי הנבחרת "מוזמנת", אך הוסיף כי "זה לא מתאים מבחינת הביטחון שלהם".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי