דונובן מיטשל סיפק הלילה (בין שני לשלישי) הופעת פלייאוף נדירה כשקלע 39 נקודות במחצית השנייה – והשווה שיא NBA בפלייאוף – בדרך לניצחון 103:112 של קליבלנד קאבלירס על דטרויט פיסטונס במשחק מספר 4 בחצי גמר המזרח.
מיטשל סיים את המשחק עם 43 נקודות והוביל את הקאבס להשוות את סדרת הטוב משבעה ל-2:2, אחרי מהפך אדיר במחצית השנייה. משחק מספר 5 ייערך בלילה שבין רביעי לחמישי בדטרויט.
קליבלנד פיגרה 56:52 במחצית, אך פתחה את החצי השני בריצת 0:24 מטורפת – הרצף הארוך ביותר בתולדות המועדון במשחק פלייאוף. במהלך הריצה הזו קלע מיטשל 15 נקודות, כולל שמונה הראשונות של קבוצתו במחצית השנייה, והקאבס השתלטו לחלוטין על המשחק.
הגארד בן ה-28 השווה את שיא הנקודות למחצית אחת בפלייאוף, שנקבע על ידי אריק "סליפי" פלויד מגולדן סטייט מול הלייקרס ב-1987. מיטשל הגיע ל-39 נקודות מהקו, 27.6 שניות לסיום, אך החטיא את זריקת העונשין השנייה שהייתה יכולה לקבוע שיא חדש.
במחצית השנייה קלע מיטשל 12 מ-18 מהשדה, 3 מ-7 מחוץ לקשת ו-12 מ-13 מהעונשין בתוך 17 דקות בלבד. ברבע השלישי לבדו הוא הפציץ 21 נקודות.
ג'יימס הארדן הוסיף 24 נקודות ו-11 אסיסטים עבור קליבלנד ורשם דאבל-דאבל פלייאוף מספר 40 בקריירה. אוון מובלי תרם 17 נקודות, שמונה ריבאונדים, חמש חסימות ושלוש חטיפות. הקאבס נותרו בלתי מנוצחים בבית בפלייאוף הנוכחי עם מאזן 0:6.
מנגד, קאריס לאברט קלע שיא עונתי של 24 נקודות עבור דטרויט, קייד קנינגהאם סיים עם 19 נקודות, שישה אסיסטים וחמישה איבודים, בעוד טוביאס האריס תרם 16 נקודות ושמונה ריבאונדים.
דטרויט פתחה טוב יותר ואף עלתה ליתרון 21:28 ברבע השני אחרי ריצת 5:23, אך קרסה לחלוטין לאחר ההפסקה. הפיסטונס לא קלעו במשך 6 דקות ו-34 שניות מסוף המחצית הראשונה ועד אמצע הרבע השלישי — רצף שאפשר לקליבלנד להפוך פיגור שש נקודות ליתרון 18.
הריצה של קליבלנד הייתה הארוכה ביותר במשחק פלייאוף מאז מינסוטה רשמה גם היא ריצת 0:24 מול דנבר בחצי גמר המערב ב-2024. עבור הקאבס, מדובר בריצת הפלייאוף הארוכה ביותר מאז החלו להישמר נתוני פליי-ביי-פליי ב-NBA בעונת 1997/98.
מה דעתך על הכתבה?