דונלד טראמפ היה קרוב מאוד לחדש את המלחמה עם איראן בעוצמה רבה היום (שלישי), כפי שהוא כתב בעצמו ברשת החברתית אמש, אבל האפשרות לסבב נוסף בין ארצות הברית, ישראל ואיראן בהחלט עוד קיימת. בשל העובדה שאנו שבוע לפני סיום עונת הכדורגל בישראל, בדקנו כיצד נערכים במנהלת ובהתאחדות לתרחיש כזה.
בהנחה שהמלחמה תתחדש, ליגת העל בכדורגל עשויה להיכנס להקפאה קצרה, וזאת אם טילים רבים יהיו מכוונים מיד לעבר ישראל. כזכור מהסבב הקודם, מנהלת הליגות בכדורגל כבר הצליחה להוביל לכך שהכדורגל חזר תחילה להיות משוחק ללא קהל, עם מרחבים מוגנים מוסדיים שאותם גייס יושב הראש ארז כלפון יחד עם שר התרבות והספורט מיקי זוהר.
אבל מה יקרה אם תתחדש המלחמה בימים הקרובים ופיקוד העורף ייתן הוראה לא לקיים את המשחקים? איך תיקבע האלופה ומי תזכה בגביע המדינה?
כלפון אמר היום בשיחה עם ספורט1: "כמו שדאגנו לקיים כאן את המשחקים בקורונה ובמלחמות השונות, כך נדע לסיים את העונה. גם אם תתחדש המלחמה ופיקוד העורף ייקח כמה ימים כדי להיערך, אני משוכנע שנוכל לסיים את הליגה ולקבוע את האלופה על כר הדשא. אני אעשה הכול כדי שהאלופה תיקבע על כר הדשא, וזה אומר שאנחנו נמצא את המגרש שעליו נקיים את המשחקים במחזור הסיום, כדי שההכרעה תהיה על כר הדשא.
"אני מאוד מקווה שלא נגיע לזה ושנסיים את העונה על פי המתוכנן, עם קהל ובאצטדיונים שנקבעו, אבל אם ניקלע לתרחיש שבו לא נוכל לקיים את המשחקים כסדרם, אנחנו נעשה הכול כדי לקבל אישור לשחק באצטדיון מסוים בארץ. זה לא משנה היכן, וזה גם לא מעניין אם זה יהיה עם VAR או בלי VAR. העיקר לקיים את המשחקים. אם צריך, נקיים את שני המשחקים, גם של הפועל באר שבע מול מכבי חיפה וגם של בית"ר ירושלים מול הפועל תל אביב, אחד אחרי השני, היכן שייתנו לנו. ואם לא יתאפשר באצטדיון מסוים כזה או אחר בארץ, נעשה את זה גם בלי VAR. אנחנו נסיים את הליגה עם ספורטיביות".
באשר לגמר גביע המדינה, הוא נמצא תחת ההתאחדות לכדורגל, כך שהיא זו שתצטרך להכריע איך מסיימים את ההתמודדות. כלפון העריך שבמקרה שיהיה תרחיש נורא שבו יהיה צריך לסיים את הליגה בכל דרך אחרת, גם משחק גמר גביע המדינה ייערך באותו מגרש שבו יתאפשר לקיים את משחקי הליגה, העיקר לסיים אותם על כר הדשא.
מה דעתך על הכתבה?