בריאיון שהעניק לפודקאסט "הפודיום", התייחס אליאל פרץ, קשר האלופה הפועל באר שבע, בהרחבה למצבו של חברו לקבוצה דן ביטון, שכידוע נאלץ להפסיק לשחק כדורגל באמצע העונה בעקבות דלקת ויראלית באזור הלב. פרץ שיתף באישיותו המיוחדת של ביטון, בדרך שבה התמודד עם התקופה המורכבת, ובהשפעה שהייתה לכך על חדר ההלבשה של הקבוצה.
לדבריו של פרץ: "לפי איך שהקבוצה הוציאה את ההודעה, שלא נדע. דן הוא מאוד ביישן, מאוד מופנם, מאוד רחוק מהתקשורת. בשלושה ימים הראשונים שהוא חווה את הדברים ואת הבדיקות, הוא קיבל את זה לא בצורה קלה. אני לא יודע מאיפה הכוחות שלו, נשבע לך, להסתכל על זה בצורה שהוא הסתכל על זה.
"דיברתי איתו אחרי שבוע בערך, כשהדברים קצת נרגעו, והוא דיבר איתי כאילו לא קרה כלום ומחר הוא חוזר לשחק. עזוב שהייתה מלחמה באמצע ולא היו משחקים, אז היה לו אולי יותר זמן להתאושש. אולי אם היו משחקים מיד אחרי מה שקרה לו, הוא היה מקבל את זה יותר בבום. היה לו בערך חודש להתאושש, אבל אני לא יודע מאיפה הוא שאב את הכוחות שלו".
בהמשך התייחס פרץ גם להשפעה האישית של המקרה עליו: "אני לקחתי את זה ממש קשה. גם עליו אישית כאב לי וגם כספורטאי. אם אני שם את עצמי במקומו, זה פשוט באסה. יש לך את כל הסיבות בעולם לחשוב קדימה — אתה בעונה הכי טובה בקריירה שלך, עם 15 גולים בלא יודע כמה משחקים, ואתה יכול לסיים עונה מטורפת, לשבור שיאים, לחשוב על חוזה, על קבוצות.
"אתה מתחיל לדמיין הכול, ופתאום אתה אומר לעצמך: אני שם הכול בצד ומודה על החיים שקיבלתי. זו ההסתכלות הראשונית שלו. דן הוא בחור עם אמונה, ואני חושב שהאמונה הזו היא מה שהחזיק אותו".
עוד סיפר פרץ על הדרך שבה ביטון התמודד עם התקופה הקשה מקרוב: "הוא התחיל לבוא אלינו לאט-לאט למגרש, חצי שעה-שעה, עם כל הקושי שהיה לו לראות כדורגל. בדרך המיוחדת והקלילה שלו הוא גרם לנו להבין שהכול לטובה, שהחיים חזקים יותר, והוא לא רצה להיכנס לזה. כל פעם שנכנסנו לזה, הוא היה מיד מחזיר אותנו למקום של 'הכול טוב, זה החיים', ומקבל את זה בצורה טובה".
לסיום שיתף פרץ בתחושת ההערכה הגדולה כלפיו: "אמרתי גם לאשתי, לא יודע מאיפה הכוחות. שאבנו ממנו כוחות. הוא גרם לנו להבין שאנחנו חייבים להביא לו את האליפות הזו, אפילו יותר ממה שרצינו.
"אני באופן אישי אמרתי לו אחרי שזכינו: 'אחי היקר, האליפות הזו כולה רשומה על שמך. סחבת אותנו חצי עונה, ואני בטוח שאם היית ממשיך היית שובר שיאים. זה בשבילך, זה מגיע לך לא פחות ממה שזה מגיע לי או לכל שחקן אחר'. הוא שמח מאוד בשבילנו. ומפה נאחל לו בריאות, ובעזרת השם שיחזור אלינו בקרוב".
מה דעתך על הכתבה?