חלוץ נבחרת ארגנטינה ופלמייראס הברזילאית, חוסה מנואל "פלאקו" לופס, צפוי לערוך את הופעת הבכורה שלו במונדיאל 2026, ובחר לציין את הרגע המרגש בצורה אישית במיוחד באמצעות פוסט באינסטגרם.
לופס פרסם סדרת תמונות שמתחילה בילדותו: צילום שלו כילד יחד עם הוריו בדרכם למתחם האימונים בווילה דומיניקו, כשהוא כבר לובש את מדי נבחרת ארגנטינה בזמן שהיה חלק מקבוצות הילדים של אינדפנדיינטה. לצד זאת צורפו גם תמונות רשמיות שלו לקראת מונדיאל 2026.
את הפוסט ליוותה כיתוב קצר וטעון: "ההקרבה של ההורים שלי. אבל החלום של אמא שלי". אמו של השחקן הגיבה במהירות וכתבה: "אתה האליל שלנו, כוכב. כל כך גאה בך, אמא שלך".
הפוסט שיקף את הדרך הארוכה שעבר החלוץ עד לבמה המרכזית של הכדורגל העולמי. לופס, שמייצג כיום את ארגנטינה במונדיאל, כלל לא ערך הופעת בכורה בקבוצה הבוגרת של אינדפנדיינטה, המועדון שבו גדל, לאחר ששוחרר ממחלקת הנוער לפני המעבר לקבוצה הראשונה.
בעבר סיפר לופס בריאיון לעיתון "אולה" כי אינו מחזיק טינה על אותה החלטה: "אלה החלטות שמאמנים צריכים לקבל כשהם אחראים. זה דווקא עזר לי להשתפר. לא ויתרתי, עברתי ללאנוס ושם זה הצליח. אפילו לפעמים אני חוזר למועדון כדי לדבר עם אנשים במועדון שיש לי איתם קשר טוב מאוד".
בהמשך דרכו עבר לפלמייראס, שם היכולת ההתקפית שלו משכה את תשומת ליבו של המאמן ליונל סקאלוני. הזימון הראשון לנבחרת הגיע בשנת 2025, וכעת הוא שוהה בקנזס סיטי, ימים אולי לפני הופעת הבכורה שלו במונדיאל מול אלג'יריה (רביעי, 4:00, ספורט1).
הפוסט שפרסם מדגיש את החיבור בין הילד שנסע בילדותו עם הוריו למתחם האימונים כשהוא לבוש חולצה תכולה-לבנה, לבין השחקן שמגיע כיום למעמד של חלק מסגל אלופת העולם במונדיאל. אותו חלום, אותו סמל על החזה – ואותם הורים שיכולים לראות את בנם על הבמה הגדולה ביותר בכדורגל העולמי.
מה דעתך על הכתבה?