הסערה שעוררה המגישה פלורנסיה פניה לאחר ששיתפה את הידיעה הכוזבת על מותו של חורחה מסי, אביו של ליאונל מסי, ממשיכה להסעיר את התקשורת בארגנטינה. ככל שחולפות השעות, נחשפים פרטים חדשים על הפרשה, וכעת התגלה אחד הנתונים המשמעותיים ביותר: מי היה זה שהדליף את המידע השגוי לערוץ "Luzu TV"?
הטעות החמורה כבר התרחשה, והשלכותיה ידועות היטב. פניה סיימה את דרכה ב-"Luzu", וכך גם המפיקים של תוכניתה, "El Show del Verano". ביום שישי ניסה ניקו אוצ'יאטו לעשות סדר בפרשה במהלך תוכניתו "Nadie Dice Nada", אך נראה כי עדיין נותרו שאלות רבות ללא מענה.
"Flor Peña":
— ¿Por qué es tendencia? (@porquetendencia) June 18, 2026
Porque en #ElShowDelVerano aseguraron que Jorge Messi había fallecido y luego aclararon que la noticia no estaba confirmada pic.twitter.com/uIINQLsoyF
מלבד פניה ואוצ'יאטו – שנחשבים לפנים המזוהות ביותר עם הערוץ ולכן ספגו את מרבית הביקורת – גם מפיקת התוכנית עמדה במוקד האש. לפי הטענות, היא זו שהעבירה למגישה את המידע הכוזב. אלא שאז עלתה שאלה נוספת: מי מסר למפיקה את המידע הרגיש והשגוי מלכתחילה?
בתוכנית "Intrusos" חשפה העיתונאית פאולה וארלה פרט משמעותי חדש. בעוד שבעבר נטען כי צוות ההפקה הסתמך על מידע שהופץ ברשתות החברתיות – מקור שאינו נחשב אמין במיוחד – כעת עלה שם חדש בפרשה: פדה הופמן, מפיקו של מרלי, שהיה (או עדיין נמצא) גם חלק מצוות התוכנית של פניה ב-Luzu.
🚨 Argentine TV presenter Florencia Peña has RESIGNED after mistakenly announcing live on air that Lionel Messi's father had died. 😳🇦🇷
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) June 19, 2026
The false information was fed to her through her earpiece during the broadcast.
Peña has since apologised to the Messi family and personally… pic.twitter.com/Bizt6Nt7zK
מי שתל את הפייק ניוז על אביו של ליאונל מסי?
הופמן נמצא בימים אלה בארצות הברית, שם הוא מצלם עם מרלי את התוכנית המוכרת "Por el Mundo" עבור Telefe. לדברי וארלה, הוא זה שהעביר את השמועה על אביו של מסי למפיקה, וזו מצדה העבירה אותה לפלורנסיה. שרשרת של טעויות שהלכה ותפחה לממדים עצומים והסתיימה כפי שכולם כבר יודעים.
"האדם ששלח למפיקה את ההודעה כדי שתעדכן את פלורנסיה… אני לא רוצה להאשים אותו, כי ייתכן שהוא שמע שמועה, כפי שעיתונאים רבים שמעו, ואולי רק רצה שהיא תהיה מודעת לכך, לא כדי שהיא תאמר את זה בשידור. מי ששלח את ההודעה כדי שפלורנסיה תדע היה פדה הופמן ממיאמי", הסבירה וארלה.
עוד הוסיפה: "הוא כתב למנהלת ההפקה בהודעת טקסט שזה קרה. פדה הופמן הוא המפיק של מרלי וגם מפיק בתוכנית". לדבריה, הדברים אינם פוטרים אף אחד מאחריות, אך הם מצביעים על שרשרת כשלים שהתגלגלה כמו אפקט דומינו.
גם אדריאן פאיארס התייחס להשתלשלות האירועים וסיכם: "הוא (בהתייחס להופמן) תמיד נמצא שם, ליד אותה מפיקה שלכאורה הייתה זו שהעבירה את המידע לפלורנסיה. עכשיו הוא במיאמי עם מרלי. הוא מעביר לה את המידע כדי שתהיה מודעת אליו, היא מעבירה אותו למפיקה, והמפיקה מעבירה אותו לפלורנסיה".
מה דעתך על הכתבה?