פייר דבומו, קשר ווטפורד לשעבר, ספג עונש הרחקה מ-11 משחקים מטעם התאחדות הכדורגל האנגלית, בעקבות סדרה של תקריות גזעניות שבהן היה מעורב מול חבר לקבוצה עד גיל 21, כאשר כיוון אליו הערות פוגעניות על רקע מוצאו במהלך אימוני הקבוצה.
על פי ה"Watford Observer", ועדת רגולציה עצמאית קבעה כי דבומו אשם בעבירה "חמורה מאוד" ו"בלתי קבילה לחלוטין" לאחר שחקרה תקריות הנוגעות לשחקן ממוצא הודי, אשר כונה במסמכים הרשמיים "שחקן א'".
לפי ממצאי החקירה, השחקן היה יעד להערות מפלות בשתי הזדמנויות שונות במהלך החודשים האחרונים של שנת 2025.
דו"ח הוועדה פירט כי דבומו השתמש באמירות כמו "חום זה לא צבע" ו"איך הולך עם המכולת השכונתית שלך?". לפי הדיווח, התקריות התרחשו במתחם האימונים בלונדון קולני במהלך החימום שלפני משחקי קבוצת הנוער מול סוונסי סיטי ב-27 באוקטובר ומול קולצ'סטר יונייטד ב-4 בנובמבר.
בדיווח נטען כי ווטפורד פעלה במהירות לאחר שהתבררה חומרת המקרה, הסירה את הקשר מתוכניות הקבוצה הבוגרת והורתה לו להתאמן בנפרד מהסגל הראשי. בהמשך אישר המועדון הלונדוני כי חוזהו של דבומו בוטל, ובכך הסתיימה דרכו של השחקן בווטפורד, בעקבות החקירות הפנימיות והחיצוניות שנוהלו בעניינו.
בהצהרה שנמסרה ל"Watford Observer", הביע המועדון תמיכה מלאה בהליך המשמעתי ואישר כי השחקן שוחרר מחוזהו.
במקביל, דווח כי התאחדות הכדורגל האנגלית ביקשה תחילה להחמיר את העונש ולהגדיל את ההרחקה ל-16 משחקים – בטענה שמדובר בשתי עבירות נפרדות, אך ועדת הערעורים דחתה את הבקשה, וקבעה כי 11 משחקים הם "סנקציה כוללת על מסכת ההתנהגות שזוהתה".
הוועדה הדגישה כי דבומו "לא קיבל על עצמו מיד את האחריות ולא הביע חרטה, אלא ניסה להפעיל לחץ על שחקן א' כדי שימשוך את האשמותיו". אף שהקשר הודה בסופו של דבר בשני האישומים, התנצל וקיבל את אשמתו, תגובתו הראשונית לטענות נלקחה בחשבון במסגרת ההליך המשמעתי.
בנוסף לעונש ההרחקה הממושך מהמגרשים, החל על הכדורגל האנגלי ותקף רטרואקטיבית מה-9 באפריל, דבומו ספג גם קנס כספי. על השחקן הוטל קנס בסך 2,500 ליש"ט, וצויין כי עליו להשלים תוכנית חינוכית חובה מפגש-אל-מפגש, אשר ההתאחדות קבעה כי יש לסיימה עד ה-9 באוגוסט 2026.
מה דעתך על הכתבה?