Sport1 Banner

דרמת ענק בנבחרת גרמניה: הכוכב שסירב לבעוט את הפנדל המכריע

play
שבירה מנטלית. שחקני גרמניה | אימג'בנק GettyImages
צפו: נבחרת גרמניה הודחה מהמונדיאל על ידי פרגוואי בתום דו קרב פנדלים 03:15

רגעי ההכרעה מול פרגוואי הסתיימו בסערה בלתי צפויה בדו-קרב מהנקודה הלבנה, עם החלטה חריגה של אחד משחקני הנבחרת הוותיקים שסירב לקחת אחריות בבעיטה הקריטית, כך לפי הדיווחים בגרמניה, מה שהוביל להדחה היסטורית ולגל ביקורת חריף סביב הנבחרת

(גודל טקסט)

גרמניה חוותה ערב מסויט מול פרגוואי והודחה בדו-קרב פנדלים – לראשונה בתולדותיה בגביע העולם. מדובר במכה קשה למאנשאפט, שממשיכה את רצף האכזבות שלה בטורנירים האחרונים, לאחר שברוסיה 2018 ובקטאר 2022 היא לא הצליחה לעבור את שלב הבתים, וכעת נעצרה כבר בשלב 32 האחרונות.

המאמן יוליאן נגלסמן אמר לאחר המשחק: "אם אתה מודח על ידי פרגוואי, אתה כבר לא קבוצה ברמה הגבוהה ביותר. אני חושב שהיה די מצער שלא הצלחנו לעשות מספיק כדי לנצח. זה מאוד מאכזב עבור גרמניה".

במוקד הסערה עומד דו-קרב הפנדלים, כאשר לפי "בילד" ו"קיקר" חלק משחקני הנבחרת סירבו לקחת את הבעיטה השישית, שנלקחה לבסוף על ידי יונתן טה – שהחמיץ. מנגד, חוסה קנאלה כבש את הפנדל המכריע והעלה את פרגוואי לשמינית הגמר.

גורצקה | Getty images

על פי הדיווח, "יוזואה קימיך פנה פעמיים ללאון גורצקה ושאל אם הוא מעוניין לבעוט – אך הוא סירב". קימיך עצמו התייחס להדחה ואמר: "אנחנו, השחקנים שהיו על המגרש, פישלנו. זה לא המאמן, לא התקשורת, לא השופט ואפילו לא היריבה – אלא רק אנחנו".

למרות 61% החזקה בכדור, 21 בעיטות לשער, 755 מסירות ו-16 קרנות – גרמניה לא הצליחה להכריע את ההתמודדות, ותישאר עם הדחה כואבת במיוחד שתירשם כאחת האכזבות הגדולות שלה בשנים האחרונות.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי