מאמן נבחרת ארצות הברית, מאוריסיו פוצ'טינו, מתח ביקורת חריפה על הרחקתו של פולארין באלוגון בניצחון 0:2 על בוסניה והרצגובינה במונדיאל, וטען כי החלוץ כלל לא היה צריך לספוג כרטיס אדום.
באלוגון, שכבש את שער היתרון במחצית הראשונה, הורחק בדקה ה-64 לאחר בדיקת VAR, שקבעה כי דרך על קרסולו של טאריק מוהראמוביץ' במהלך מאבק על הכדור. למרות שנותרה בעשרה שחקנים, ארצות הברית השלימה את המשימה והעפילה לשמינית הגמר, שם תפגוש את בלגיה ביום שני, בזכות שער של מאליק טילמן בכדור חופשי בדקה ה-82.
"מבחינתי? זה בחיים לא כרטיס אדום", אמר פוצ'טינו בסיום. "לא הייתה שום כוונה לדרוך על השחקן. זו הייתה פעולה רגילה בכדורגל שקרתה במקרה". המאמן התייחס גם למצבו של באלוגון: "הוא מאוד מאוכזב. זו הייתה פעולה ללא כוונה, והוא עצוב. זה הכדורגל. אני מקווה שנעלה לשלב הבא כדי שהוא יהיה זמין שוב".
פוצ'טינו מתח ביקורת גם על צוות השיפוט, בראשות רפאל קלאוס, שלטענתו קיבל שורה של החלטות שפעלו לרעת ארצות הברית. "בכל החלטה של 50:50, אף אחת לא הלכה לטובתנו", אמר. "השחקנים הגיבו בצורה נהדרת ושלטו היטב בצד המנטלי של המשחק".
למרות היתרון המספרי במשך 26 דקות ועוד 10 דקות של תוספת זמן, בוסניה התקשתה לאיים על השער וייצרה רק 0.25 שערים צפויים (xG). פוצ'טינו אף לא ביצע חילופים עד הדקה ה-87 והמשיך לתת אמון בשחקני ההרכב. כוכב הנבחרת האמריקאית כריסטיאן פוליסיק סיכם: "היינו צריכים לחפור עמוק כדי להשיג את הניצחון הזה. שיחקנו מצוין ולא הגיע לנו לספוג כרטיס אדום".
הרחקתו של באלוגון עלולה להשפיע משמעותית על המפגש מול בלגיה, לאחר שהחלוץ הבכיר ומלך שערי הנבחרת יחמיץ את שמינית הגמר. ארצות הברית הפסידה לבלגים 5:2 בחודש מרץ, אך פוצ'טינו מאמין שהנבחרת השתפרה משמעותית מאז. "רמת הבגרות של הקבוצה מדהימה. גם אחרי ההפסדים לפורטוגל ולבלגיה המשכנו להתפתח. מבחינתנו, המטרה היא להמשיך לחלום. בכדורגל הכול אפשרי אם מאמינים, ואנחנו נמשיך להאמין".
מה דעתך על הכתבה?