טוטנהאם הודיעה היום (חמישי) על החתמתו של מטאוס פרננדש מווסטהאם, בעסקה בשווי 85 מיליון ליש"ט – סכום המהווה שיא חדש בתולדות המועדון.
השיא הקודם עמד על 65 מיליון ליש"ט, ששולמו בקיץ 2024 לבורנמות' עבור החלוץ דומיניק סולאנקה. עם זאת, ייתכן ששיאו של פרננדש יחזיק מעמד זמן קצר בלבד, שכן טוטנהאם כבר סיכמה עם ניוקאסל על עסקה שיכולה להגיע ל-100 מיליון ליש"ט עבור הקשר האיטלקי סנדרו טונאלי.
🚨⚪️ OFFICIAL: Mateus Fernandes joins Tottenham on £44m deal from West Ham.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 2, 2026
Up next: Sandro Tonalj. pic.twitter.com/RN7W1jtrF0
גם מנצ'סטר יונייטד נאבקה על צירופו של פרננדש, אך סירבה להגיע לסכום שטוטנהאם הייתה מוכנה לשלם. בנוסף, במועדון העדיפו לצרף רק שחקנים שמעוניינים באופן חד-משמעי להצטרף, בעוד שלאורך המשא ומתן לא היה ברור לחלוטין מהי העדפתו של השחקן.
על פי דיווחים באנגליה, טוטנהאם היו נחושים לנצח במירוץ אחר פרננדש ואף היו מוכנים להשוות כל הצעה שיונייטד הייתה מגישה עבורו.
בווסטהאם מאמינים כי פרננדש היה אחד השחקנים הצעירים הבולטים בפרמיירליג בעונה שעברה, ואף סבורים כי יש לו פוטנציאל להתפתח לרמה של דקלן רייס, שנמכר לארסנל ב-2023 תמורת 105 מיליון ליש"ט.
במועדון מקווים כי מדובר בהחתמת הצהרה משמעותית, במיוחד לאחר שבקיץ שעבר המועדון פספס מספר יעדים מרכזיים בשוק ההעברות – בהם בריאן אמבומו, שבסופו של דבר בחר להצטרף למנצ'סטר יונייטד.
מה דעתך על הכתבה?