ההדחה הדרמטית של סנגל ממונדיאל 2026 לא הייתה סוף הסיפור, אלא רק תחילתו. ימים לאחר ההפסד לבלגיה, שבו איבדה יתרון 0:2 ונכנעה בהארכה, נחשפים עוד ועוד פרטים על הכאוס ששרר מאחורי הקלעים של הנבחרת לאורך הטורניר.
על פי דיווחים בכלי תקשורת באפריקה, ההתאחדות הסנגלית לא שילמה לשחקנים את מענקי ההופעה שהובטחו להם, למרות ההכנסות שהתקבלו מההעפלה למונדיאל ומההצלחה בגביע אפריקה ב-2025. במקביל, שחקנים הביעו אכזבה גם מתנאי האירוח בארצות הברית, שלטענתם לא תאמו את הסטנדרטים שהובטחו להם.
גם הצוות המקצועי לא יצא מהמשבר ללא פגע. המאמן פאפ צ'או, כך נטען, עבד במשך חודשים מבלי לקבל את שכרו, וחוזהו אף פג שעות ספורות בלבד לפני המשחק מול נורבגיה בשלב הבתים. רק ברגע האחרון נמצא פתרון שאפשר לו לעמוד על הקווים.
אלא שהסערה הגדולה באמת פרצה לאחר ההדחה לבלגיה. הקשר פאפה גיי הודיע על פרישה מנבחרת סנגל, לאחר שהוחלף כשהנבחרת הובילה 0:2. המאמן טען כי החילוף נבע מפציעה, אך גיי מיהר להכחיש זאת בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות והבהיר כי לא ישוב לנבחרת כל עוד הצוות המקצועי הנוכחי יישאר בתפקיד.
לכל אלה מצטרפים דיווחים מטרידים נוספים על ההתנהלות במחנה האימונים. לפי הפרסומים, נערכו מסיבות פרטיות במלון הנבחרת, הוגש אלכוהול, אורחים שלא היו מורשים נכנסו למתחם, ונרשמו הוצאות חריגות שלא אושרו. עוד נטען כי בעקבות קיצוצים שביצעה ההתאחדות עוד לפני היציאה למונדיאל, חלק מאנשי הצוות – בהם השף הראשי – פוטרו, ובמקרים מסוימים השחקנים נאלצו לדאוג בעצמם לארוחותיהם.
למרות הבלגן, סנגל הצליחה להעפיל משלב הבתים לאחר הופעות מכובדות מול צרפת ונורבגיה וניצחון גדול על עיראק. אולם הקריסה מול בלגיה בשלב 32 האחרונות הפכה לנקודת השבירה, וכעת נדמה שהמשבר שמסעיר את הכדורגל הסנגלי גדול בהרבה מההדחה עצמה.
מה דעתך על הכתבה?