נבחרת ארגנטינה ממשיכה בהכנות לקראת גמר מונדיאל 2026 מול ספרד, שייערך ביום ראשון (22:00, ספורט1), ובנבחרת עדיין קיימת אי ודאות בנוגע להרכב איתו יבחר המאמן ליונל סקאלוני לעלות במטרה לזכות בתואר העולמי השני בתולדות האלביסלסטה. לקראת האימון הסגור שייערך היום (שישי), שני שחקנים שצברו נקודות זכות הם ניקו גונסאלס וגונסאלו מונטיאל, לאחר ההופעה שלהם בחצי הגמר מול אנגליה.
למרות שסקאלוני עדיין לא הכריע באופן סופי לגבי ה-11 שיפתחו בגמר, המגן של ריבר פלייט ושחקן הכנף שגדל בארחנטינוס ג'וניורס הציגו יכולת טובה בדקות שקיבלו מול האנגלים ועשויים לקבל מקום בהרכב הפותח. האפשרות לשלב את ניקו גונסאלס עשויה להגיע על חשבון אחד משחקני הקישור, כאשר לאנדרו פארדס יפתח אם יהיה כשיר, ואנצו פרננדס ואלכסיס מק אליסטר נחשבים לשחקנים בטוחים בהרכב.
השחקן היחיד שעלול לאבד את מקומו הוא ג'וליאנו סימאונה. האפשרות לשינוי נובעת מהרצון של סקאלוני להתמודד בצורה טובה יותר עם למין ימאל והצטרפויותיו של פדרו פורו מהאגף, לצד ניקולאס טגליאפיקו. ההתלבטות בנוגע לניקו גונסאלס נובעת מהיכולת הגבוהה שהוא מציג בכל פעם שהוא עולה מהספסל, אך השאלה המרכזית היא האם המאמן הארגנטינאי יעדיף לבצע שינויים או להמשיך עם ההרכב שפתח מול אנגליה. ההחלטה צפויה להתקבל רק ביום ראשון, כאשר סקאלוני ככל הנראה לא יספק רמזים במסיבת העיתונאים שלו היום.
גם גונסאלו מונטיאל נמצא בתמונה לקראת הגמר, בעיקר בשל היכולת הלא משכנעת של נאהואל מולינה במהלך המונדיאל. המגן ספג ביקורת לאחר השער של אנגליה, כאשר אנתוני גורדון ניצח אותו במאבק וכבש את השער שקבע 0:1. מעבר לכך, החלפתו של מולינה במונטיאל במחצית השנייה הפכה לחילוף שחזר על עצמו כמעט בכל משחק של ארגנטינה בטורניר, וסקאלוני עשוי להעדיף לתת מנוחה למגן ריבר פלייט לקראת אפשרות של דו-קרב פנדלים, שם מונטיאל נחשב לשחקן אמין ואף כבש את הפנדל המכריע בגמר המונדיאל הקודם מול צרפת.
בנוסף, קיימת אפשרות שרודריגו דה פול יחזור להרכב לאחר שאיבד את מקומו בתקופה האחרונה תחת סקאלוני. מלבד ההתלבטויות הללו, יתר ההרכב צפוי להישאר זהה לזה שפתח בחצי הגמר מול אנגליה. ההרכב האפשרי של ארגנטינה: אמיליאנו מרטינס; גונסאלו מונטיאל או נאהואל מולינה, כריסטיאן רומרו, ליסנדרו מרטינס, ניקולאס טגליאפיקו; ג'וליאנו סימאונה, ניקו גונסאלס או רודריגו דה פול, אנצו פרננדס, לאנדרו פארדס, אלכסיס מק אליסטר; ליאו מסי וחוליאן אלברס.
מה דעתך על הכתבה?