האפשרות לקיים את הפיינליסימה בין ארגנטינה לספרד עלתה מחדש, לאחר ששגריר ספרד בארגנטינה, חואקין מריה דה אריסטגי לאבורדה, הציע להפוך את המשחק למשחק הפרידה של ליאונל מסי מהנבחרת. בריאיון ל"רדיו מיטרה" התייחס הדיפלומט לעתידו של הכוכב הארגנטינאי בן ה-39 במדים הלאומיים.
"למה שלא נערוך למסי משחק פרידה גדול באמצעות המשחק הזה?", אמר השגריר, כשהוא מתייחס לאפשרות של מפגש בין אלופת אירופה לאלופת הקופה אמריקה, שלדבריו יהיה בעל משמעות סמלית מיוחדת לאחר גמר מונדיאל 2026.
אריסטגי בירך גם על זכייתה של ספרד במונדיאל 2026 והדגיש כי התואר הושג בזכות נבחרת "רצינית מאוד" ו"מאורגנת היטב". הוא סיפר כי השתתף בחגיגות לאחר חזרת הנבחרת מארצות הברית ותיאר קבלת פנים שבה השתתפו "מאות אלפי אנשים".
לדבריו, גמר המונדיאל נשא משמעות מיוחדת משום שהפגיש בין אלופת אירופה לבין מחזיקת הקופה אמריקה, שהייתה גם אלופת העולם באותה תקופה. "הכדורגל חייב משחק נוסף בין שתי הנבחרות", אמר, והביע תקווה כי מפגש כזה אכן יתקיים בעתיד.
השגריר התייחס גם ליריבות בין ברצלונה לריאל מדריד. כאוהד ברצלונה מילדות, הוא טען כי חלק מהעקיצות מצד אוהדי ריאל מדריד במהלך הטורניר נבעו מ"הפצעים הפתוחים" שהותירה תקופת השליטה של ברצלונה עם ליאונל מסי, אנדרס אינייסטה, סרחיו בוסקטס, קרלס פויול, ג'רארד פיקה וצ'אבי.
בהתייחסו לנבחרת ספרד, בחר אריסטגי להחמיא דווקא לבלם פאו קוברסי. למרות שציין את חשיבותם של לאמין ימאל ורודרי, הוא הגדיר את קוברסי כמצטיין הגדול של הטורניר וטען כי בגיל 19 היה הבלם הטוב ביותר במונדיאל. בנוסף הסביר כי ריבוי שחקני ברצלונה בסגל ספרד נובע מהדמיון בין סגנון המשחק של המועדון לזה של הנבחרת.
הפיינליסימה בין ארגנטינה לספרד תוכננה תחילה להיערך במרץ 2026 בדוחא, אך בוטלה בעקבות הסיבוכים שנגרמו בשל המלחמה בין ארצות הברית, ישראל ואיראן. גם הניסיונות להעביר את המשחק למדריד, בואנוס איירס או רומא לא הבשילו, לאחר שההתאחדות הארגנטינאית, קונמבול ואופ"א לא הצליחו להגיע להסכמה על מועד ומגרש ניטרלי, ובהמשך אופ"א פסלה גם את האפשרות לקיים את המשחק ב-31 במרץ.
חודשים לאחר מכן נפגשו שתי הנבחרות בגמר מונדיאל 2026 בניו יורק. על רקע זה כינה נשיא קונמבול, אלחנדרו דומינגס, את ארגנטינה "אלופת הפיינליסימה פעמיים", בעוד שבספרד התעקשו כי ביטול המשחק לא היה באחריות ההתאחדות הספרדית.
לסיום הודה אריסטגי כי לאורך המונדיאל תמך גם בספרד וגם בארגנטינה, שאותה הגדיר "הנבחרת השנייה" שלו. עם זאת, הוא הוסיף כי בגמר כבר לא נותר מקום להתלבטות: "כבר לא היו שבויים, וכל אחד היה חייב לעודד את הנבחרת שלו".
מה דעתך על הכתבה?