בפרק החדש של הפודקאסט "מעל הליגה" מבית ספורט1 עסקו גם בעתידו של קינגס קאנגווה, כוכב הפועל באר שבע, שפתח אתמול (שלישי) בהרכב מול ויקינגור האיסלנדית ואף כבש את השער היחיד בהפסד 2:1. כזכור, ביוון דווח כי כל התנאים למעברו לא.א.ק אתונה כבר סוכמו וכי שיתופו במשחק עלול לטרפד את העסקה. אלא שהבוקר חשף כאן באתר יניב טוכמן כי היוונים לא הסכימו לשלם את הסכום שדרשה אלופת ישראל, ולכן הקשר הזמבי שותף בסופו של דבר.
צפו והאזינו ל"מעל הליגה"
עוד לפני המשחק התייחס נתנאל ציגלר לאפשרות שקאנגווה יעזוב את הפועל באר שבע. מעבר למכה המקצועית שתספוג הקבוצה מבירת הנגב בתרחיש כזה, הוא התייחס גם להשפעה שעשויה להיות למהלך על מאבק האליפות בליגת העל.
לדבריו: "הבשורה הגדולה היא לליגת העל. יש כאן בשורה משמעותית. מבחינתי, ברגע שקאנגווה יימכר, בשנייה שהוא יעזוב, אם היו כאן עכשיו סוכנויות הימורים, אז בית"ר ירושלים היא הפייבוריטית המובילה לאליפות. הפועל באר שבע יורדת למקום השני, וגם מכבי תל אביב, מכבי חיפה והפועל תל אביב יכולות להגיד לעצמן: 'בואנה, אנחנו רחוקות שחקן-שניים טובים מלהיכנס למאבק אליפות מחומש'. אני לא אומר לזכות באליפות, אבל בהחלט להיות חלק ממאבק'. קאנגווה זה לא רק להבקיע ולבשל, זה ללחוץ גבוה, לחלץ, לתקל, לצאת להתקפת מעבר של 70 מטר – הוא עושה הכול על המגרש".
מנגד, אופיר סער פסל את סיכוייהן של מכבי חיפה והפועל תל אביב להיאבק על התואר, והסביר: "הייתי מוסיף לרשימה רק את מכבי תל אביב. מכבי חיפה – אנחנו לא יודעים מה יהיה מכל הסלט הזה של הקיץ. היא לא יכולה לקחת אליפות בעונה הקרובה. קשה מאוד לעשות את זה בקיץ אחד. היא יכולה לסדר דברים, אבל קשה לקחת אליפות בקיץ שבו אתה עושה כל כך הרבה שינויים. אנחנו לא יודעים אם הם יפגעו. הפועל תל אביב לא שם".
מה דעתך על הכתבה?