בגיל 41: כוכב נבחרת צרפת לשעבר חתם ביעד שאיש לא ציפה לו

מתיו ולבואנה ממשיך להדהים את עולם הכדורגל: הקשר הצרפתי הוותיק חתם לעונה אחת בקבוצת סנטה לוסיה מהליגה השנייה במלטה, עם אופציה לעונה נוספת. "כל עוד אני יכול לתרום על המגרש, אמשיך"

(גודל טקסט)

מתיו ולבואנה מסרב לתלות את הנעליים. בגיל 41, אחרי קריירה ארוכה שכללה הופעות בנבחרת צרפת, במארסיי ובמועדונים בכירים באירופה, הקשר ההתקפי יוצא להרפתקה חדשה וחתם בסנטה לוסיה מהליגה השנייה במלטה.

לפי הדיווחים בצרפת, ולבואנה חתם על חוזה לעונה אחת, עם אפשרות להאריך אותו בעונה נוספת בהתאם למספר ההופעות שלו. השחקן שכונה בצרפת "פטי ולו" (האופניים הקטנות) יצטרף לקבוצה שמנסה לחזור לליגה הבכירה במדינה, לאחר שנשרה ממנה ביוני 2024.

הקשר הצרפתי הגיע למלטה ביום ראשון במטוס פרטי כדי להשלים את החתימה על החוזה, הכולל תנאים כלכליים אטרקטיביים ביחס לגילו ולמעמד הליגה. עבור ולבואנה מדובר בהמשך ישיר לקריירה שאותה כבר היה מוכן לסיים, עד שהגיעה ההצעה המפתיעה.

מתיו ולבואנה | Jonathan Moscrop / Contributor

בעונה האחרונה שיחק ולבואנה בקבוצת המילואים של אולימפיאקוס בליגה השנייה ביוון, שם רשם 11 הופעות, שלושה שערים וארבעה בישולים. לאחר מכן הוא הפך לשחקן חופשי, ואף חשב לפרוש באתונה, שם הקים לפני כשנתיים אקדמיה לכדורגל.

ולבואנה, שרשם 52 הופעות במדי נבחרת צרפת וכבש שמונה שערים, מעולם לא הסתיר את הרצון להמשיך כל עוד גופו מאפשר לו. "הגיל הוא רק מספר. ההנאה, הכושר הגופני והחוזק המנטלי עדיין שם. עדיין יש לי את הדבר הקטן הזה, האדרנלין לפני משחק", אמר בעבר.

"כשלא אוכל לתרום שום דבר על המגרש, אפרוש", הוסיף הקשר, שמוכיח פעם נוספת כי התשוקה למשחק עדיין בוערת בו גם בגיל שבו רוב השחקנים כבר נמצאים הרחק מהמגרשים.

מתיו ולבואנה | Dennis Grombkowski / Staff

בסנטה לוסיה מקווים שהניסיון העצום של ולבואנה יעזור להם להגשים את המטרה – לחזור לליגה הראשונה במלטה. למרות גילו המתקדם, במועדון מאמינים כי הכוכב הצרפתי עדיין מסוגל להעניק להם איכות, מנהיגות ורגעים של קסם.

עוד באותו נושא: מתיו ולבואנה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי