סוף עצוב לאחת הקבוצות המזוהות ביותר עם הכדורגל האיטלקי. ברשיה, המועדון ההיסטורי ששימש לאורך השנים בית לכמה מהשמות הגדולים בתולדות המשחק, הוכרזה כפושטת רגל על ידי בית משפט באיטליה וצפויה לעבור הליך פירוק אחרי 114 שנות פעילות.
על פי דיווח ב"מונדו דפורטיבו", ההחלטה התקבלה בעקבות המשבר הכלכלי שאליו נקלע המועדון, שנשא חובות בהיקף של כ-20 מיליון יורו. נאמן שמונה מטעם בית המשפט יטפל כעת במכירת נכסי הקבוצה, לאחר שברשיה כבר הורחקה ב-2025 מהליגות המקצועניות באיטליה בעקבות אי סדרים כספיים ואי עמידה בהתחייבויות.
הבעלים מאסימו צ'לינו קיבל את הבשורה הקשה ביום הולדתו ה-70, אחרי שניסה להציל את המועדון ברגע האחרון. צ'לינו טען כי ברשיה זכאית לכ-6 מיליון יורו מכספי סולידריות בעקבות מעברו של סנדרו טונאלי מניוקאסל לטוטנהאם, ואף ניסה לרשום את הקבוצה למסגרות חובבים, אך ללא הצלחה. הכספים ממעברו של הקשר יועברו בסופו של דבר לקרן של פיפ"א.
למרות שלא הפכה מעולם למעצמה באיטליה, ברשיה הפכה למועדון אהוב במיוחד בזכות הכוכבים שעברו בשורותיה. אנדראה פירלו החל במדיה את הקריירה, רוברטו באג'יו מצא בה תחנה משמעותית, ופפ גווארדיולה הצטרף אליה לאחר שעזב את ברצלונה. גם גיורגי חאג'י ולוקה טוני לבשו את החולצה הכחולה המפורסמת.
בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 נחשבה ברשיה ליעד עבור שחקנים גדולים שחיפשו להחיות את הקריירה שלהם. בין היתר שיחקו במדיה אלסנדרו אלטובלי, ברנקו, לואיג'י די ביאג'ו, מתיאס אלמיידה וגם טל בנין הישראלי, שרשם תקופה במועדון בעונת 1997/98. בשנים האחרונות לבשו את חולצתה גם שמות כמו מריו באלוטלי, מארק האמשיק וסנדרו טונאלי.
היעלמותה של ברשיה מסמלת את סופו של עידן עבור אחד המועדונים המיוחדים בכדורגל האיטלקי. היא אמנם לא זכתה בתארים גדולים ולא בנתה היסטוריה אירופית מפוארת, אך בזכות הסגנון הייחודי, הכוכבים הגדולים שעברו בשורותיה והיכולת להעניק במה לשחקנים מוכרים – היא השאירה חותם משמעותי על ההיסטוריה של המשחק.
מה דעתך על הכתבה?