"יש לו את זה בגדול": אלי דסה יחזור למועדון גדול בכדורגל הישראלי?

play
שחקן ניימיכן, אלי דסה | אימג'בנק GettyImages, Soccrates Images
צפו: אחמד לחץ, הפתיע את לוקאסן ונתן להפועל ב"ש 0:1 מול הכוכב האדום 03:21

האם הדרך חזרה של אלי דסה למכבי תל אביב נפתחת? יניב טוכמן ניתח ב-103FM את מצבם של רביבו ואסנטה, והתייחס לאפשרות המפתיעה שעשויה להתפתח בקרוב לגבי קפטן נבחרת ישראל

(גודל טקסט)

עתידו של אלי דסה עדיין לא ברור. קפטן נבחרת ישראל סיים בקיץ הנוכחי עונה נהדרת בניימיכן, איתה העפיל עד לגמר הגביע ההולנדי.

כעת, המגן/בלם עדיין ללא קבוצה. לאחר שעל הפרק עלה שמה של מכבי תל אביב כמי שעשויה לבצע מהלך להחזרתו, בתוכנית הספורט של 103FM דנו בסוגיית המו"מ לההעברות של רוי רביבו וטייריס אסנטה ממכבי תל אביב, כאשר האחרון עשוי לפתוח את הדלת לחזרה של דסה.

"הוא לא היה מהמשתכרים הגבוהים במכבי תל אביב, אז לא צריך להתנות את המעבר שלו בכך שהוא יוותר על ה-15%" אמר יניב טוכמן, כתב מכבי תל אביב, על הדרישה של הצהובים מרוי רביבו לוותר על הסכום שמגיע לו על ההעברה לקבוצה הספרדית שמעוניינת בו, מה שתוקע בשלב זה את המשא ומתו. אורי אוזן הגיב: "זו התנהלות של קבוצה קטנה".

רוי רביבו | אודי ציטיאט

טוכמן המשיך: "אני מכיר את מכבי תל אביב למעלה מ-26 שנים, ברגעים האלה מכבי תל אביב תהיה האחרונה לנדב מידע. היא לא תבוא עכשיו כמו שעושים בהרבה מאוד מועדונים ותקבץ את העיתונאים. כל הנושא הזה של תדרוכים, זה לא מכבי תל אביב. למכבי ת"א יש משחק מאוד חשוב מחר, רוי רביבו לא נמצא איתה במטוס לבאטומי, גם לא שגיב יחזקאל שזה אירוע בפני עצמו, היא צריכה להיות מרוכזת מאוד כדי לעבור את צסק"א סופיה".

"מבחינת משפחת רביבו, אני יכול להבין אותה כי זה לא רק רוי וגם חיים שמאוד מעורב. אגב, הוא מאוד מעורב, אבל גם עכשיו אתה לא שומע אותו. הוא שומר על דיסטנס, יש לו סוכן לא מהארץ שמטפל בדברים. יש עוד התעניינויות, אבל כרגע הקבוצה הספרדית היא הכי רצינית. אבל מכבי ת"א צריכה לשחרר את זה, בין אם לתת לשחר רוזן לפתוח ואולי הוא יפתיע את כולנו, או שיביאו מגן שמאלי זר".

לאחר מכן, אסף כהן שאל את טוכמן האם עזיבה של אסנטה עשויה לפתוח את הדלת של אלי דסה בחזרה למכבי תל אביב, כאשר טוכמן משוכנע: "התפיסה של אסנטה במכבי תל אביב בעיניי ונהרן וקני מילר, היא שהוא בלם, זאת אומרת הם לא תופסים אותו כמגן ימני ועכשיו נביא את אלי דסה".

"אלי דסה שיחק בשלושה בלמים בעונה האחרונה. עם הגיל הרבה שחקנים עוברים לאזורים האלה שצריך לחשוב יותר ולרוץ פחות ויש לאלי דסה את זה ובגדול. מחר אסנטה לפי התרגולים לא פותח. שבוע שעבר הוא לא טס בכלל עם הקבוצה לבאטומי. יכול להיות שהוא בעצמו נמצא במקום של רביבו, שהוא אומר 'חבר'ה תנו לי ללכת, נתתי את שלי'. אבל במקרה הזה, הפערים יותר גדולים. במקרה של רביבו, אין פערים גדולים מדי. גם מאוד חשוב למכבי תל אביב שרוצה שמחלקת הנוער שלה עדיין תייצר עבורה שחקנים, שהשחקנים שם ידעו שיש להם אופק להתקדם".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי