דיווח דרמטי ומפתיע: המדינה לה הוצע לארח את גמר מונדיאל 2030

לפי "הטיימס", ג'יאני אינפנטינו עשוי להעביר את משחק הגמר לאצטדיון חסן השני העתידי בקזבלנקה בניסיון לחזק את מעמדו מול ההתנגדות באירופה. ספרד ופורטוגל עלולות להיפגע מהמהלך

(גודל טקסט)

סערה חדשה סביב מונדיאל 2030: לפי דיווח ב"טיימס" הבריטי, נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו הציע למרוקו לקבל את הזכות לארח את משחק גמר גביע העולם, שייערך בעוד ארבע שנים, באצטדיון חסן השני העתידי בקזבלנקה.

על פי הפרסום, האצטדיון החדש צפוי להכיל כ-115 אלף צופים ולהפוך לאצטדיון הגדול בעולם. עם זאת, בפיפ"א עדיין לא קיבלו החלטה רשמית בנוגע לזהות המארחת של משחק הגמר, שהיה אמור להיערך לפי ההערכות באחד האצטדיונים הגדולים בספרד.

הדיווח מגיע על רקע התקופה הסוערת שעוברת על אינפנטינו, לאחר ההצעה שלו להפרטת חלק מתחרויות פיפ"א והמונדיאל – מהלך שעורר התנגדות משמעותית, בעיקר מצד אופ"א, שקראה לפי הפרסום להתפטרותו.

רודרי, ג'אני אינפנטינו, דונלד טראמפ | Getty images

ב"טיימס" טוענים כי אינפנטינו מחפש כעת תמיכה מחודשת מצד התאחדויות שונות, ובמיוחד מצד קונפדרציית הכדורגל האפריקאית, הכוללת 54 התאחדויות שיכולות לסייע לו במאבק הפוליטי.

מרוקו הפכה בשנים האחרונות לבת ברית משמעותית של נשיא פיפ"א. השבוע אף השתתף אינפנטינו באירוע לציון יום השנה ה-27 להכתרת המלך מוחמד השישי. בנוסף, רבאט צפויה לארח את קונגרס פיפ"א הבא, שבו תיערך בחירת הנשיא ב-18 במרץ 2027 – אם אינפנטינו לא יפרוש קודם לכן.

לפי הדיווח, בחירה באצטדיון חסן השני תהיה מכה משמעותית לספרד, שטרם הגיבה באופן רשמי לסוגיית הפרטת המונדיאל, למרות שהיא מארחת את הטורניר ב-2030 יחד עם פורטוגל ומרוקו. בספרד ציפו כי הגמר ייערך באצטדיון סנטיאגו ברנבאו של ריאל מדריד או בקאמפ נואו של ברצלונה.

במרוקו מקדמים כבר תקופה את אצטדיון חסן השני כמועמד המוביל לאירוח הגמר, אך בפיפ"א טרם אישרו זאת. מנגד, בספרד ובפורטוגל כבר נשמעים קולות הקוראים להוציא את מרוקו מפרויקט אירוח המונדיאל, בעקבות הביקורות סביב ארגון גביע אפריקה האחרון.

אם קזבלנקה אכן תיבחר כמארחת גמר המונדיאל, הדבר צפוי לעורר מחלוקת גדולה ולהיתפס כמהלך בעל משמעות פוליטית מעבר לשיקולים מקצועיים.

עוד באותו נושא: מונדיאל 2026, מרוקו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי