מכבי אשדוד הודיעה היום (חמישי) באופן רשמי על צירופו של שחקן הפנים האמריקאי הוותיק אוגוסטין רוביט. במועדון מאוד מרוצים מהצירוף של השחקן הוותיק שייתן להם לא מעט ניסיון.
"בחרנו שחקן מנוסה שיכול לשחק בשתי עמדות הפנים, אחרי שבשנה שעברה עשה ממוצעים אדירים ביורוקאפ ולא פחות חשוב מנהיג על המגרש ומחוצה לו", אמר המאמן דן קציר בהודעה הרשמית מטעם המועדון.
רוביט (36, 2.03), מגיע לאחר ששיחק בעונה החולפת במדי מלאגה הספרדית. בליגת האלופות של פיב"א העמיד ממוצעים של 7 נקודות ו-2 ריבאונדים למשחק, וכעת ינסה להוביל את העולה החדשה בליגה הבכירה.
לזכותו של רוביט קריירה עשירה במיוחד באירופה. הוא רשם 143 הופעות ביורוליג ולבש את מדי באמברג, אולימפיאקוס, ז'לגיריס קובנה ובאיירן מינכן, כשאחת מעונות השיא שלו הייתה ב-2022/23 במדי באיירן. באותה עונה אף נבחר ל-MVP של חודש ינואר ביורוליג, ובעונתו הראשונה במפעל, במדי באמברג ב-2017/18, קלע בממוצע מספר דו-ספרתי של נקודות.
רוביט מצטרף לקבוצה שבונה המאמן דן קציר ויהיה הזר הרביעי בסגל. קדמו לו הסנטר הניגרי קודוס וואהב והגארד אייזיאה היל, בעוד רוברט טרנר ממשיך לעונה נוספת. הסגל הישראלי של אשדוד כולל בין היתר את שון דאוסון, עומר בן דוד, זיו וייסמן ובן גולד, ובמועדון מקווים כי השילוב בין הניסיון האירופי של רוביט לבין יתר הסגל יסייע לקבוצה לתקוע יתד בליגת העל.
מה דעתך על הכתבה?