אחרי ההצהרה החריפה נגד אינפנטינו: אופ"א כבר נערכת לצעד הבא

לפי "בלומברג", התאחדות הכדורגל האירופית, לצד קונקאק"ף והקונפדרציה האסייתית, החלו בדיונים על הקמת תחרויות בינלאומיות חלופיות. המהלך מגיע על רקע העימות מול נשיא פיפ"א, שצפוי להתמודד על כהונה שלישית במרץ

(גודל טקסט)

אופ"א, קונקאקא"ף וקונפדרציית הכדורגל של אסיה (AFC) החלו בשיחות ראשוניות בנוגע לאפשרות לארגן תחרויות בינלאומיות משותפות ביניהן, במקרה שיחרימו את אירועי פיפ"א, כך דווח ב"בלומברג".

הצעד החריג מגיע לאחר ששלוש הקונפדרציות, המייצגות יחד יותר ממחצית מחברות פיפ"א, האשימו במכתב משותף את נשיא הארגון ג'אני אינפנטינו בנטישת חובתו כלפי עולם הכדורגל ובאובדן האמון בו בעקבות "הטעיה", כשהן מגבירות את הקמפיין להדחתו ומנסות למנוע ממנו לכהן קדנציה מלאה שלישית.

בדיווח נטען כי המהלך הוא האתגר האחרון שעומד בפני אינפנטינו, לאחר שהתוכנית שלו להפריד את הפעילות המסחרית של הארגון נכשלה. תחרויות חלופיות עלולות לאיים על מערך הטורנירים הרווחי של פיפ"א, הכולל את המונדיאל, שהניב רווחי שיא של יותר מ-15 מיליארד דולר במהלך מהדורת 2026.

ג'אני אינפנטינו | Gettyimages

אופ"א, שחברותיה מאכלסות את הליגות העשירות בעולם, הובילה את המהלך להדחת אינפנטינו. כזכור, גם לאחר שגנז את התוכנית להגדיל את המוניטיזציה של הענף, הגוף האירופי עדיין שוקל להחרים את גביע העולם וטורנירים נוספים של פיפ"א אם אינפנטינו יישאר בתפקידו כנשיא.

הטורניר הגדול הראשון שעלול להיפגע מחרם כלשהו יהיה מונדיאל הנשים ב-2027 בברזיל, אף שכבר בחודשים הקרובים צפויים להתחיל טורנירי נוער. במקביל, דווח כי הדיונים הנמצאים בשלב מוקדם, עוסקים באפשרות לקיים תחרויות שיאפשרו לשחקנים להשתתף בטורנירים בינלאומיים במקרה של שיבושים.

מוקדם יותר, שלוש ההתאחדויות דרשו לקיים בדיקה עצמאית של הצעת אינפנטינו בנוגע לגביע העולם, באמצעות מכתב פתוח. "כאשר האמון נשבר באמצעות הטעיה, כאשר אדם מציב את עצמו מעל הגוף הקולקטיבי שהעניק לו את הסמכות, החובה הזו נזנחה", נכתב במכתב שעליו חתמו אופ"א, קונקאקא"ף וההתאחדות האסייתית.

אלכסנדר צ'פרין | GettyImages

פיפ"א מורכבת מיותר מ-200 התאחדויות לאומיות, המאורגנות בשש קונפדרציות אזוריות. לצד אופ"א, קונקאקא"ף והאסייתית, חברות בה גם קונפדרציית הכדורגל של אפריקה (CAF), קונפדרציית הכדורגל של דרום אמריקה (CONMEBOL) וקונפדרציית הכדורגל של אוקיאניה (OFC).

הבחירות הבאות לנשיאות פיפ"א ייערכו במרץ, כאשר אינפנטינו מתכנן להתמודד על כהונה שלישית בת ארבע שנים, שתהיה האחרונה שבה יוכל לכהן – אך בינתיים, העימות סביב עתיד הכדורגל הבינלאומי הולך ומחריף.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי