יעשה את הבדל? מאור מליקסון טען: זה השחקן שהייתי מצרף להפועל באר שבע

play
מאור מליקסון | ברני ארדוב
צפו: איסט כבש ובישל, הפועל ב"ש ניצחה 0:2 את הכוכב האדום ועלתה לפלייאוף 04:48

כוכב העבר סימן את העמדה שבה האלפה חייבת להתחזק, הסביר מדוע דן ביטון עשוי להשפיע על החלטות הרכש והזהיר: "אם אתה מביא שחקן ובסוף הוא ברמה כמו שיש לך, אתה יכול אפילו לעשות נזק"

(גודל טקסט)

אחרי שהפועל באר שבע העפילה לפלייאוף ליגת האלופות, שם תפגוש את סבאח האזרית, נשאל כוכב העבר של הקבוצה, מאור מליקסון, בפודקאסט "הפודיום" אילו שחקני חיזוק היה מצרף לסגל לקראת המשך הדרך באירופה ופתיחת העונה בליגת העל. זאת, לאחר שהמועדון כבר הכניס סכום כספי משמעותי בעקבות ההישגים האחרונים.

כשנשאל כמה שחקנים ובאילו עמדות הוא חושב שבאר שבע צריכה להתחזק כדי להתמודד על האליפות, מליקסון הסביר כי בעקבות ההעפלה לפחות לשלב הבתים של הליגה האירופית, המועדון יכול להרשות לעצמו לפעול בסבלנות ולא למהר לקבל החלטות:

"איזה שחקנים הייתי מביא? אחרי ההעפלה לפחות לליגה האירופית, יש לך יותר זמן ונחת לבחור כמו שצריך. גם ככה שחקנים אתה לא יכול להביא מהיום למחר, ואתה לא יכול לשתף אותם במשחק הקרוב. יכול להיות אפילו שכדאי לחכות טיפה ולראות. עכשיו אפשר לבחור בנחת, ויש הבדל נורא גדול.

"חסר לי טיפה ניצוץ, בטח אם דן ביטון לא יחזור בקרוב, ואני מאחל לו בריאות ושיחזור, כי הוא נורא חסר. חמודי לא מצליח בינתיים להיכנס לנעליים. חסר לי 8-10 שהוא שונה ממה שיש לך, איזה דריבליסט, אחד שיכול לבוא מהאמצע, לאיים על השער, לבטל שחקן בנגיעה או בסיבוב.

"חסר לי אולי אפילו שחקן כנף, אבל הביאו את ויקטור, שעד עכשיו לא ראינו אותו יותר מדי. משהו קצת יותר יצירתי, קצת ניצוץ. אולי עוד בלם, גם לא בטוח, כי ויטור בינתיים נראה מדהים, דיופ יושב בחוץ, בלטקסה יכול לשחק, ורוטמן זה שיחוק.

"הייתי מביא שחקן יצירתי לאמצע ואולי איזה כנף, אבל זה תלוי בדן ביטון ותלוי מתי ויקטור יחזור ואם הוא באמת יכול לתת את הערך המוסף הזה".

שחקן הפועל באר שבע, דן ביטון, ביציע בטרנר | דני מרון

עם זאת, מליקסון הדגיש כי למרות הכסף שנכנס לקופת המועדון והאפשרות להתחזק, לא בטוח שהחתמה נוספת בכל מחיר תהיה נכונה מקצועית. לדבריו, באר שבע כבר מחזיקה בסגל עמוק, ולכן היא צריכה לצרף רק שחקן שישדרג אותה באופן ברור:

"בגלל שהכנסת כסף ואתה תעפיל לשלב הבתים, לא תמיד זה טוב הדברים האלה. הקבוצה גם ככה טובה ואתה רוצה להשתדרג, אבל אתה צריך להיות בטוח ב-100 אחוז שתשדרג. אם אתה מביא שחקן ובסוף הוא ברמה כמו שיש לך, אתה יכול אפילו לעשות נזק, כי פתאום חמודי משחק פחות ופרץ מוצא את עצמו עוד פעם על הספסל, ופתאום גנאח, שכבר כמה משחקים לא משחק, ואחמד ואבו רומי.

"לא חסר לך. יש המון שחקנים. אם אתה מביא עוד אחד שהוא די ברמה הזו, אתה יכול לעשות אפילו נזק. אלא אם כן אתה מביא מישהו שאתה אומר: 'זה משהו שונה ממה שיש לי' או שהוא טוב יותר ממה שיש לי".

עוד באותו נושא: הפועל באר שבע, מאור מליקסון

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי