רודרי הגיע הבוקר (שלישי) למתחם האימונים של ברצלונה, שם הוא עובר את הבדיקות הרפואיות לקראת השלמת מעברו ממנצ'סטר סיטי. הקשר הספרדי נחת אתמול בעיר והתקבל על ידי אוהדים שחיכו לו, כשהוא צפוי לחתום על חוזה לארבע עונות ולהפוך לרכש המרכזי של הקיץ עבור הקטלאנים.
עם הגעתו אמר רודרי: "לשחק בברצלונה זה חלום. אנחנו הולכים על ליגת האלופות ועל כל מה שיעמוד בדרך". העסקה עם מנצ'סטר סיטי כוללת 60 מיליון יורו קבועים ועוד 11 מיליון יורו במשתנים, והקשר צפוי ללבוש את החולצה מספר 16.
אלא שבמקביל להתרגשות סביב החתמת הענק, בספרד החלו הדיונים סביב נחיצותה. העיתונאי אדו אגירה טען בתוכנית "אל צ'ירינגיטו" כי ברצלונה לא הייתה זקוקה להשקעה כה גדולה בקישור, בהתחשב בכמות הכישרון שכבר קיימת בסגל של האנזי פליק.
לטענתו, לברצלונה כבר יש שחקנים כמו פדרי, גאבי, דני אולמו, פרמין לופס ומארק ברנאל, שאמור להיות אחד השחקנים המרכזיים לעתיד. אגירה טען כי צירופו של אקס מנצ'סטר סיטי עלול לבוא על חשבון דקות המשחק של ברנאל הצעיר, במיוחד לאחר שהמועדון משקיע סכום משמעותי בעמדה שכבר מאוישת היטב.
הביקורת אף הלכה צעד נוסף, כאשר נטען כי הרצון לצרף את רודרי התחזק גם בגלל העניין של ריאל מדריד בשחקן. לפי הטענה, הנשיא ז'ואן לאפורטה קיבל הזדמנות לבצע מהלך הצהרתי מול היריבה הגדולה ולהחזיר מעט התלהבות סביב המועדון בתקופה שבה המרדף אחר חוליאן אלברס הסתבך.
מנגד, תומכי העסקה מזכירים כי לברצלונה היה חסר בשנים האחרונות קשר אחורי ברמה הגבוהה ביותר מאז עזיבתו של סרחיו בוסקטס. רודרי, בגיל 30, מגיע עם ניסיון עצום, מנהיגות ויכולת לשלוט בקצב המשחק – תכונות שחסרו לקבוצה בעידן שאחרי הקשר האגדי.
גם לגבי מארק ברנאל נטען כי אין סתירה בין השניים. הכישרון הצעיר נחשב לפרויקט עתידי, אך בגיל 19 עדיין קשה לבנות עליו כקשר האחורי היחיד לאורך עונה שלמה. מבחינת ברצלונה, רודרי הוא הימור לטווח קצר שמטרתו להחזיר יציבות מיידית לקישור.
כך או כך, המעבר של רודרי מסמן הצהרת כוונות של ברצלונה. אחרי שנים שבהן התקשתה להחליף את בוסקטס, הקבוצה מאמינה שמצאה סוף סוף את השחקן שיכול להחזיר לה שליטה במרכז המגרש – גם אם הדרך לשם כבר מלווה בוויכוח לא קטן.
מה דעתך על הכתבה?