המרוץ אחר קודי גאקפו תפס תפנית דרמטית בימים האחרונים, כאשר מנצ'סטר סיטי מסתמנת כמתחרה רצינית על החתמתו של ההולנדי, ויצרה היום (שני) קשר עם נציגיו כדי לאותת על כוונותיה, כך לפי פבריציו רומאנו. טוטנהאם קושרה מזה זמן רב לשחקן בן ה-27, כפי שדווח באתר "Soccernews" ההולנדי, כאשר רוברטו דה זרבי נחוש לצרף את גאקפו למערך ההתקפי שלו.
על פי רומאנו, אף על פי שעדיין לא נוצר קשר רשמי בין סיטי וליברפול, העניין הוא ממשי ויכול להוביל לפנייה רשמית לפני תום החלון. למרות הכניסה המאוחרת של הסיטיזנס למרוץ, טוטנהאם נותרה חלק מרכזי בשיחה ונראה שכבר עשתה עבודת שטח משמעותית.
בדיווח נטען כי המועדון מצפון לונדון עוקב אחר גאקפו במשך מספר שבועות, לאחר שסימן אותו כ"אופציה רצינית" לשדרוג חוליית ההתקפה שלו. התרנגולים עובדים במקביל על צירוף סאביניו ועומאר מרמוש ממנצ'סטר סיטי, אך מהלכים אלה לא קיררו את העניין שלהם בשחקנה של ליברפול.
למעשה, קבוצתו של דה זרבי מכינה לפי הדיווחים הצעה חדשה, לאחר שנדחתה הצעתה הראשונית בסך כ-60 מיליון יורו. התחרות בין שני המועדונים מתלהטת, עם אינדיקציות לכך שתנאים אישיים עשויים להיות כבר חלק מהמשא ומתן.
בעוד בליברפול שומרים על עמדה נחרצת לפיה אינם מעוניינים למכור את אחד הנכסים החשובים ביותר שלהם, הכוח הפיננסי של יריבותיה עשוי להעמיד למבחן את הנחישות הזו. הכוכב ההולנדי הראה את איכויותיו רק בסוף השבוע האחרון, כשכבש שער מרהיב בתיקו 2:2 של ליברפול מול ניוקאסל.
בכירי המייטי רדס היו ברורים לגבי עמדתם בנוגע לעתידו של גאקפו, והבהירו כי המועדון אינו מחפש למכור אותו באופן פעיל וישקול את עזיבתו רק אם תוגש הצעה "אטרקטיבית מאוד". יתרה מזאת, כל עזיבה תהיה מותנית לחלוטין בכך שהאדומים יבטיחו מחליף באיכות גבוהה לפני שחלון ההעברות ייסגר.
ליברפול קושרה בדיווחים השונים לבראדלי ברקולה וינקובה מינטה כאפשרויות רכש פוטנציאליות, אך אובדן שחקן בעל הניסיון והגמישות הטקטית של גאקפו עדיין יהווה סיכון משמעותי עבור קבוצתו של אנדוני איראולה, בעודה שואפת להתחרות במספר חזיתות.
באנגליה ציינו כי סאגת גאקפו נראית כחלק מ"קרוסלת העברות" גדולה יותר, שתוכל להגדיר את השעות האחרונות של החלון. אם טוטנהאם תשלים את העסקאות עבור סאביניו ומרמוש, הדבר יפנה תאורטית את מנצ'סטר סיטי לרדוף אחר גאקפו כמחליף ישיר. מצב זה יוצר אפקט דומינו, שבו מעבר של שחקן אחד מפעיל שרשרת של עסקאות ברחבי הליגה.
מה דעתך על הכתבה?