הקישור של ברצלונה נחשב לאחד האיכותיים בעולם, עם רודרי, פדרי, גאבי ודני אולמו, ארבעה אלופי עולם, לצד פרמין, כאשר מארק ברנאל נחשב לאחד הקשרים האחוריים המבטיחים בעולם. בנוסף, בריאן פריניאס הצעיר מנסה לשכנע את האנזי פליק ולהשיג מקום בקבוצה הראשונה, וכמובן שגם פרנקי דה יונג הפצוע נמצא בתמונה.
על פי "ספורט", במצב הזה, לא נותר מקום קבוע עבור אוריין גורן, שכבר אינו חלק מהדינמיקה של הקבוצה הראשונה, למרות שהשלים קדם עונה מצוין תחת האנזי פליק והותיר רושם חיובי מאוד: "המאמן הגרמני הספיק להתרשם מקרוב מהאיכויות המיוחדות של הקשר, שמרגיש בנוח מאוד עם שתי הרגליים. גורן לא היה חריג בנוף של הקבוצה הראשונה, ולמעשה הציג כמה רגעים מרשימים שהמחישו את הכישרון העצום שלו".
בעיתון הקטלוני ציינו כי הרגע הגדול ביותר של הישראלי בקדם העונה היה משחק הבכורה בקאמפ נואו, כאשר זכה לשחק בגביע גאמפר מול אל אהלי, לעיני יותר מ-50 אלף צופים – מה שהוגדר כ"חוויה ייחודית עבור גורן".
קשר נבחרת ישראל עד גיל 17 חזר לקבוצת המילואים של ברצלונה, בארסה אתלטיק, שבה טרם ערך הופעת בכורה רשמית. במשחק הידידות האחרון, שהסתיים ב-0:0 מול וילאנובה, גורן נכנס בדקה ה-59 ולדברי התקשורת הקטלונית "הציג את כל הרפרטואר הטכני שלו. בעמדה האידיאלית עבורו כקשר שמאלי, הוא הציג מהלך מרשים שכלל שני דריבלים ומסירה נהדרת".
"השחקן הצעיר של בארסה עבר כמה שבועות קסומים עם הקבוצה הראשונה", כתבו ב"ספורט", פליק הודה כי הישראלי היה אחד השחקנים שהפתיעו אותו יותר מכולם. האנזי כבר שם לב לכך ויודע שהוא יכול לסמוך על גורן כשיזדקק לקשר יצירתי עם אופי. הקשר, שגדל במאה אחוז בלה מאסיה, הוא ילד אינטליגנטי מאוד ויודע שכעת עליו להרוויח את מקומו אצל ז'וליאנו בלטי".
ב"ספורט" סיכמו כי במרכז המגרש של קבוצת המילואים לא יהיו רודרי, פדרי או ברנאל, אך גורן יתחרה על העמדה מול שחקנים כמו פדרו רודריגס, דיארה ואיברה: "כדי לזכות בהזדמנות נוספת בקאמפ נואו, גורן יצטרך להמשיך להתפתח בבארסה אתלטיק. מול וילאנובה הוא נראה שוטף מאוד ובעל איכות. הקבוצה של בלטי היא קבוצה מסקרנת מאוד, עם שחקנים בעלי פוטנציאל גדול – וגורן הוא אחד מהם".
מה דעתך על הכתבה?