יניב קטן: "כ*ס אמא שלכם, אני אבוא לפה כל יום"

play
יניב קטן | צילום מסך
תקציר גביע הליגה: סאות'המפטון – ווסטהאם 4:1, דניאל פרץ טעה, מנור סולומון שותף 03:29

כוכב העבר של מכבי חיפה סיפר בפודקאסט של נלי תגר ולירון ויצמן על הביקורות הקשות שספג בתחילת הקריירה בתקשורת: "אמרו שהעברית שלי לא טובה ואיך אני מעז". וגם: מדוע פרש בגיל 32 והקו האדום שלו כשהוא מבקר שחקנים

(גודל טקסט)

יניב קטן מזוהה כבר שנים כאחד הקולות הבולטים בתקשורת הספורט, אבל מתברר שהכניסה שלו לעולם החדש אחרי קריירת הכדורגל לא עברה בצורה חלקה. קפטן מכבי חיפה לשעבר התארח בפודקאסט של נלי תגר ולירון ויצמן מבית "הפודיום", וסיפר על ההודעות הקשות שקיבל בתחילת דרכו ועל התגובה שלו למי שטענו שהוא פשוט לא מתאים לתקשורת.

"בשבועות הראשונים שלי בתקשורת קיבלתי הודעות מאוהדים ואנשי תקשורת: 'אתה נשמע גרוע ואתה עושה את זה לא טוב, אתה קטסטרופה'", חשף קטן. "אני שומר את ההודעות. מלא הודעות שאומרים לי שהעברית שלי לא טובה, 'איך אתה מעז'".

אלא שבמקום לגרום לו לוותר, הביקורות רק חיזקו אצלו את הרצון להמשיך. "אמרתי לעצמי: עוד פעם רעשי רקע, עוד פעם כאלה שאומרים לך שאתה לא מסוגל. אז כ*ס אמא שלכם, ואני אבוא כל פעם לאולפן. בסוף התוכנית 'קטן ב-2' הפכה לאחת התוכניות החזקות".

קטן התייחס גם לסגנון הישיר שמאפיין אותו כפרשן והסביר כי מבחינתו אין סתירה בין האהבה שלו למכבי חיפה לבין ביקורת על שחקני הקבוצה.

"כשבן אדם עושה פעולה טובה, אני הראשון שמפרגן לו", אמר. "זה מאוד דינמי ובהתאם למה שאני רואה באותו רגע".

לדבריו, שחקנים בכירים יודעים להבדיל בין ביקורת מקצועית להתקפה אישית: "התותחים האמיתיים שעולים על המגרש ולא טובים ואתה מעביר עליהם ביקורת, הם יודעים להעריך את זה. כשאני הייתי מקבל ביקורת מקצועית הייתי מעריך אותה".

עם זאת, קטן סימן גם את הגבול מבחינתו: "כשזה הופך להיות אישי ומסריח, אז זה מגעיל. אני לא במקום הזה. בביקורות שלי אין שום דבר אישי, רק מקצועי".

יניב קטן | צילום מסך

"כשזרקו אותי ממכבי חיפה, הפסקתי לשחק"

קטן חזר גם לסיום הקריירה שלו והסביר פעם נוספת עד כמה הקשר שלו למכבי חיפה היה עמוק יותר מבחינתו מהכדורגל עצמו.

"האהבה שלי למכבי חיפה הייתה הרבה יותר גדולה מהאהבה שלי למשחק", סיפר. "ברגע שהבנתי שאין יותר מכבי חיפה, אז סיימתי לשחק כדורגל".

לדבריו, לכן גם האפשרות להמשיך את הקריירה במועדון אחר כלל לא עמדה מבחינתו על הפרק: "בגיל 32, כשזרקו אותי מהמועדון, הפסקתי לשחק כדורגל".

קטן, שבילה כמעט את כל הקריירה במדים הירוקים למעט התקופה הקצרה בווסטהאם, בחר למעשה לסיים את דרכו כשחקן ברגע שהבין שהפרק שלו במכבי חיפה הגיע לסיומו. שנים לאחר מכן, הוא אולי כבר נמצא בצד השני של המיקרופון, אך גם שם הוא מתעקש שהחיבור הרגשי לא יבוא על חשבון ביקורת מקצועית.

עוד באותו נושא: יניב קטן, מכבי חיפה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי