אוסקר גלוך קיבל היום (חמישי) חבר חדש באייאקס, עם השלמת צירופו הרשמי של ויקטור ציגנקוב. השחקן האוקראיני בן ה-28 חתם במועדון אמסטרדם על חוזה עד קיץ 2029, לאחר שאייאקס הגיעה להסכם עם ג'ירונה על העברתו.
החיבור הישראלי-אוקראיני בסיפור הזה מסקרן במיוחד: ציגנקוב נולד בנהריה ב-15 בנובמבר 1997, בזמן שאביו ויטלי שיחק בישראל, אך בגיל צעיר עבר עם משפחתו לאוקראינה ושם החל את דרכו בכדורגל. הוא גדל במחלקת הנוער של דינמו קייב והפך בהמשך לאחד משחקניה הבולטים.
ציגנקוב מגיע לאייאקס אחרי ארבע שנים בג'ירונה, שאליה עבר בינואר 2023. בתקופתו בספרד רשם יותר מ-100 הופעות רשמיות, ובעונת 2023/24 היה חלק משמעותי מהקבוצה שהפתיעה וסיימה במקום השלישי בלה ליגה והעפילה לליגת האלופות. באותה עונה כבש שמונה שערים ובישל שבעה נוספים ב-30 הופעות ליגה.
Ajax has reached an agreement with Girona FC and Viktor Tsygankov regarding the transfer of the attacker. The 28-year-old winger has signed a contract in Amsterdam that runs until June 30, 2029. pic.twitter.com/XmRMT7m7Dn
— AFC Ajax (@AFCAjax) August 27, 2026
מבחינת אייאקס, מדובר בעסקה שנחשבת למוצלחת במיוחד מבחינה כלכלית. לפי הדיווח ב"טלחראף", המועדון ישלם לג'ירונה 3.5 מיליון יורו קבועים, כאשר הסכום עשוי לעלות ל-4.5 מיליון יורו בהתאם לבונוסים. בנוסף, ג'ירונה תשמור 10% מזכויות ההעברה העתידיות של השחקן.
מי שיוכל ליהנות מההחתמה הוא גם המאמן מיצ'ל סאנצ'ס, שמכיר היטב את ציגנקוב מהתקופה המשותפת שלהם בג'ירונה. תחתיו שיחק האוקראיני תפקיד מרכזי בקבוצה שסיימה במקום השלישי בליגה הספרדית, והמאמן כבר הבהיר כי מדובר בשחקן שיוכל להשתלב במהירות בסגנון המשחק שהוא רוצה להנהיג באייאקס.
כעת ציגנקוב מצטרף לסגל שבו נמצא גם גלוך, שהפך לאחד השמות המסקרנים בקבוצה ההולנדית. עבור הישראלי מדובר בתוספת משמעותית לחלק הקדמי, כאשר השחקן האוקראיני יכול לשחק בשני הצדדים ולהוסיף ניסיון, יצירתיות ועומק להתקפה.
מה דעתך על הכתבה?