"השחקן ששילמו עליו 125 מיליון הגיע": איסק פרח, ברקולה בלחץ

play
שחקני ליברפול חוגגים מול איפסוויץ' | GettyImages
צפו: איסק הבקיע צמד תוך תשע דקות, ליברפול ניצחה 0:2 את איפסוויץ' 01:51

בממלכה התרשמו מהשבדי של ליברפול אחרי הצמד מול איפסוויץ', גאקפו כיכב עם שני בישולים וקראגר כבר מזהיר לגבי עתידו של הצרפתי

קבוצות: ליברפול
(גודל טקסט)

אחרי עונת בכורה מאכזבת, אלכסנדר איסק מתחיל סוף סוף להיראות כמו השחקן שעבורו ליברפול שילמה 125 מיליון ליש"ט. הצמד ב-0:2 על איפסוויץ' העניק לאדומים ניצחון ליגה ראשון העונה ולאנדוני איראולה ניצחון בכורה מאז שהחליף את ארנה סלוט, אבל באנגליה התמקדו בעיקר בתחייתו של החלוץ השבדי ובשותפות המסקרנת שנוצרה בינו לבין קודי גאקפו.

ב-BBC הזכירו עד כמה גדולה הייתה האכזבה מאיסק בעונתו הראשונה באנפילד. החלוץ הגיע מניוקאסל אחרי סאגת העברות ממושכת, התקשה מבחינה גופנית וסבל מפציעות. ב-22 הופעות בכל המסגרות הוא הסתפק בארבעה שערים ב-1,033 דקות, ובפרמיירליג כבש שלושה בלבד ב-14 משחקים וב-703 דקות. כעת הוא כבר השווה את מספר שערי הליגה שלו מהעונה שעברה, וב-BBC התרשמו לא רק מהסיומת, אלא גם משפת הגוף ומהדרך שבה נעשה בו שימוש.

לפי הניתוח, איראולה מחזיר את איסק לאלמנטים שהפכו אותו לאחד החלוצים המבוקשים באנגליה בתקופתו בניוקאסל: תנועה לעומק מאחורי קו ההגנה, מהירות ולחץ על היריבה. המאמן עצמו משוכנע שהמספרים יגיעו.

"הוא שחקן עצום עבורנו", אמר. "הדרישות שלי ממנו כנראה לא יהיו בנוגע לשערים. אני יודע שהוא בכושר טוב ושהוא יספק את המספרים. המאבק שלי איתו יהיה יותר על דברים אחרים ועל הדרך שבה הוא יכול לעזור לקבוצה במצבים אחרים".

גם איסק לא הסתיר את הקושי שחווה אשתקד. "זה לא היה קל", הודה. "הייתה פציעה ארוכה וזו הייתה עונה קשה באופן כללי. רציתי להגיע למונדיאל טוב ואז לפתוח היטב את העונה, ואני חושב שעשיתי את זה. זה כבר מאחוריי, אבל זה לא היה קל". פורטמן רואד, אגב, ממשיך להאיר לו פנים: מאז פתיחת עונת 2024/25 הוא כבש שם חמישה שערי פרמיירליג, המספר הגבוה ביותר של שחקן כלשהו במגרש חוץ בתקופה הזו, בצוותא עם ארלינג הולאנד בסלהרסט פארק.

בראדלי ברקולה שחקן ליברפול
יתקשה לקבל דקות עם הגרסה הזאת של גאקפו. ברקולה | רויטרס

הסיפור של איסק מתחבר במישרין לזה של גאקפו. ההולנדי היה קרוב מאוד לעזוב את ליברפול בימים האחרונים של חלון ההעברות, כאשר מנצ'סטר סיטי הקדימה את טוטנהאם במאבק עליו וגאקפו אף נתן אור ירוק למעבר לאיתיחאד. העסקה נפלה, בין היתר משום שליברפול לא הצליחה לצרף מחליף, וההחלטה להשאירו כבר נראית משמעותית במיוחד.

גאקפו פתח את העונה עם שער במחזור הראשון, הוסיף בישול מול נוטינגהאם פורסט וכעת בישל את שני השערים של איסק מול איפסוויץ'. ב-BBC הגדירו את הופעתו כ"מופע של יצירתיות", בעוד וירג'יל ואן דייק הבהיר עד כמה הוא שמח שחברו לנבחרת הולנד נשאר באנפילד. "זה עצום", אמר הקפטן. "הוא חשוב עבורנו והוא יהיה חשוב העונה. הוא הראה את זה כאן, הראה את זה גם בשבוע שעבר ובשנים האחרונות. הוא פשוט צריך להמשיך".

היכולת של גאקפו עשויה ליצור כאב ראש מסוג אחר לאיראולה. ברדלי ברקולה, שהגיע מפריז סן ז'רמן תמורת 123 מיליון ליש"ט, ערך את הופעת הבכורה שלו כשנכנס ל-26 הדקות האחרונות והציג לפרקים את המהירות שלו, אבל ג'יימי קראגר כבר הזהיר שהתחרות על המקום בהרכב תהיה קשה. "ברקולה יתקשה לקבל דקות עם הגרסה הזאת של גאקפו", כתב שחקן העבר של ליברפול.

אחרי פתיחת עונה ללא ניצחון בשני המחזורים הראשונים, ליברפול קיבלה בערב אחד לא מעט סיבות לאופטימיות: ניצחון ראשון, איסק שנראה שוב כמו חלוץ של 125 מיליון ליש"ט, גאקפו שמוכיח מדוע אולי היה מזל שהמעבר שלו לסיטי קרס, וגם הצצה ראשונה לברקולה. כעת המבחן יהיה להראות שלא מדובר בערב חד-פעמי.

עוד באותו נושא: ליברפול

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי