מחצית מ-20 קבוצות הפרמיירליג מחזיקות בהסכמי חסות או פרסום עם חברות הימורים שאינן מורשות בבריטניה, וההסכמים עלולים להפוך לבלתי חוקיים בשנה הבאה במסגרת תוכנית שמקדמת הממשלה. התייעצות בת שמונה שבועות בנושא צפויה להסתיים ביום רביעי, כאשר חברות מורשות כמו לאדברוקס ו-וויליאם היל נאבקות בפרמיירליג, במהלך שעלול לעלות למועדונים עשרות מיליוני ליש"ט.
לפי ה"גרדיאן", מספר מועדוני הפרמיירליג המקיימים קשרים מסחריים עם חברות לא מורשות עלה משישה ל-10 במהלך הקיץ. בין היתר, אברטון חתמה על הסכם לשלוש שנים עם קזינו הקריפטו Stake.com, בעוד פולהאם העבירה את חסות SBOTOP מחולצות המשחק לערכות האימון. 8XBet, המחזיקה ברישיון בקוראסאו, קשורה לצ'לסי, ניוקאסל, אסטון וילה, איפסוויץ' וקובנטרי.
לפי Campaign for Fairer Gambling, מפעילים לא מורשים הרוויחו 379 מיליון ליש"ט ממשתמשים בבריטניה במחצית הראשונה של 2025, המהווים 9% משוק המשחקים המקוון במדינה.
חברת ההימורים Entain פנתה לכל 10 המועדונים. "הסיכון לכדורגל, ליושרת הספורט ולחברה הוא ממשי", נכתב. "מפעילים שאינם מורשים אינם מחויבים להציע את אמצעי ההגנה שמפעילים בעלי רישיון מחויבים לספק, בהם Gamstop, הגבלות הפקדה והוצאות ובדיקות יכולת כלכלית".
הממשלה צפויה להכניס את האיסור לתוקף בשנה הבאה, אך הפרמיירליג צפויה להילחם כדי לאפשר לחוזים קיימים להמשיך. במקביל, 89% מהשידורים הבלתי חוקיים בבריטניה כללו פרסומות של חברות הימורים מהשוק השחור, והחסויות הן הגורם השני בחשיבותו להעלאת המודעות למפעילים לא מורשים, אחרי פרסום ברשתות החברתיות.
מה דעתך על הכתבה?