קצת יותר משנה חלפה מאז שאלברמן סיים את דרכו כמנהל המקצועי של מכבי חיפה, אחרי תקופה שבה היה שותף לאחת הקדנציות המוצלחות של המועדון בעשורים האחרונים. אלברמן הגיע למועדון עוד ב-2017 כשחקן, ובהמשך מילא שורה של תפקידים מקצועיים עד שמונה למנהל הספורטיבי. בתקופתו בצמרת המקצועית זכתה חיפה באליפויות, שיחקה בשלב הבתים של ליגת האלופות וחזרה להיות כוח משמעותי בכדורגל הישראלי.
הפרידה הגיעה במאי 2025, לאחר עונה מאכזבת ובצל התבוסה 5:1 להפועל חיפה בדרבי. במועדון החליטו אז להיפרד גם מברק בכר וגם מאלברמן, שסיים את תפקידו בתום אותה עונה. יותר משנה לאחר מכן, אלברמן עדיין לא חזר לתפקיד ניהולי במועדון אחר. עמית גולדשטיין טען ב"מעל הליגה" כי במבחן הזמן, ייתכן שההחלטה להיפרד ממנו הייתה שגויה.
צפו ב"מעל הליגה" ביוטיוב
"אני חושב שקודם כל שמכבי חיפה עשתה טעות גדולה כשהעזיבה את גל אלברמן", אמר גולדשטיין. "מנהל מקצועי אתה לא בוחן אחרי שנה אחת לא טובה". גיל קנל הסכים והוסיף: "הוא הצליח בארבע מתוך חמש השנים שלו במכבי חיפה, עשה עבודה אדירה".
גולדשטיין המשיך והסביר מדוע לדעתו דווקא אלברמן הוא מסוג האנשים שמכבי חיפה זקוקה להם בתקופה הנוכחית: "גל אלברמן בחור סופר אינטליגנט, יודע את כל החולי של הכדורגל הישראלי ומבין את כל השטויות של מכבי חיפה. בעשר השנים שמכבי חיפה לא לקחה אליפות, בכל שנה היא התחילה תהליך, אחרי חודשיים התחילו עוד תהליך. לא היה שם שום דבר שהוא יציב לאורך זמן".
לדבריו, הירוקים לא צריכים לחשוש אפילו ממהלך שנראה כרגע בלתי צפוי: "אני חושב שהם צריכים להתקשר לגל ולהגיד לו, 'שמע, טעינו'".
אופיר סער לקח את הדיון לכיוון רחב יותר וטען שהבעיה של מכבי חיפה אינה מסתכמת בזהות המנהל המקצועי, המאמן או השחקנים, אלא בציפיות שמחלחלות מלמעלה למטה בתוך המערכת.
"אני אמרתי לך באחת השיחות שלנו על מכבי חיפה, שהיא דומינו של ערבובים", אמר סער. "הבעלים רוצה לשמוע 'אליפות', אז איציק עובדיה יגיד לו 'כן, אליפות'. איציק עובדיה רוצה לשמוע אליפות, אז הצוות המקצועי יגיד לו שאפשר לקחת אליפות. הקהל רוצה לשמוע אליפות, אז הצוות המקצועי יגיד לו שאפשר לקחת אליפות".
ואז הגיעה האמירה החריפה ביותר בדיון: "כולם משקרים לכולם, זה הסיפור במכבי חיפה".
סער טען כי הפער בין הציפיות למצבה האמיתי של הקבוצה רק מקשה על האפשרות לבנות תהליך מקצועי יציב: "בינינו, אם מכבי חיפה תשיג כרטיס לאירופה זה הישג. כל פעם אומרים 'אי אפשר להגיד את זה'. מה זה אי אפשר להגיד את זה? אז אתה משקר".
הדיון סביב אלברמן, אם כן, נוגע בשאלה גדולה הרבה יותר מאשר זהותו של מנהל מקצועי כזה או אחר. אחרי שנים שבהן חוסר היציבות הפך לאחד מסמלי התקופה הרעה שקדמה לחזרה לצמרת, ב"מעל הליגה" תהו האם מכבי חיפה שוב נכנסת למעגל שבו הרצון למצוא פתרון מיידי גובר על הצורך לתת לאנשים ולתהליכים זמן.
וגולדשטיין כבר הציע פתרון אחד, גם אם מפתיע במיוחד: להרים טלפון לאיש שממנו נפרדו רק לפני קצת יותר משנה – ולהודות שהפרידה הייתה טעות.
מה דעתך על הכתבה?