רן קוז'וך תקף את השיפוט אך הבהיר: "צריך לשפר את מה שתלוי בנו"

לקראת שבוע עמוס בארץ ובאירופה שיתחיל ביום ראשון (20:30, ספורט4) אצל הפועל פתח תקוה, מאמן הפועל באר שבע התייחס להפסד למכבי תל אביב, סיפר על שחקני החיזוק שלא הגיעו והדגיש: "מאמין שיהיו תנודות בסגל". מזרחי הוסיף: "מי שטוב ישחק - כולם ראויים"

קבוצות: הפועל באר שבע
(גודל טקסט)

הפועל באר שבע נערכת לקראת שבוע עמוס במיוחד, שיכלול שלושה משחקים בתוך שישה ימים לפני פגרת הנבחרת. כבר ביום ראשון (20:30, ספורט4), האלופה תתארח אצל הפועל פתח תקוה, לאחר מכן תפגוש ברומניה את דינמו זאגרב במסגרת הליגה האירופית ביום רביעי, ובשבת תארח את עירוני קרית שמונה.

באר שבע תגיע לרצף הזה ללא לוקאס ונטורה הפצוע ואליאל פרץ המורחק, ובמועדון מבינים כי שחקנים נוספים יצטרכו לקחת יותר אחריות.

רן קוז'וך נערך לאתגר במסיבת העיתונאים המסורתית, אבל עוד קודם לכן דיבר על ההפסד למכבי תל אביב ועל החלטותיו של השופט יגאל פריד: "רמת השיפוט הייתה נמוכה, אבל אותה אני לא יכול להאשים, אלא את מה שבידיים שלי – וזו הקבוצה שלי. אנחנו מדברים על איך להישאר ב'זון' שלנו ולהבין במה שתלוי בנו".

שחקני הפועל באר שבע מאוכזבים
מרציאנו הודה בסיום: "זו צלקת" | אודי ציטיאט

לקראת שלושה משחקים בשישה ימים: "העונה היא מרתון. גם הפועל באר שבע של העונה שעברה, שהיא אלופה, איבדה נקודות בפתיחת העונה. כל אלופה בישראל איבדה בדרך נקודות. במאקרו זה חלק מהדרך, במיקרו יש לנו שבוע מאוד-מאוד מאתגר, וזה אתגר שנצטרך לעמוד בו כל השנה, גם פיזית, גם בהכנות למשחקים וגם בלהבין איך אנחנו מייצרים הרכב תחרותי בליגה ובאירופה. אנחנו כרגע נשים את הראש שלנו במשחק הקרוב, וכשהוא יעבור נמשיך לתכנן קדימה".

אם זו הייתה טעות להתחזק דווקא בחלוץ: "היו לנו מועמדים ומכל מיני סיבות הם לא הגיעו ברגע האחרון. אני יודע שיש לנו שחקנים בסגל, גם בסגל הנוכחי, שיכולים לאייש את העמדות, והם יקבלו הזדמנויות ויצטרכו להוכיח שהם שייכים לרמה הזו".

אם יש אפשרות לחיזוק נוסף עד סגירת החלון בשבוע הבא: "אם נמצא שחקן שאנחנו נרגיש שיכול לשדרג אותנו כקבוצה, בעיקר בקישור, אז נצרף שחקן כזה. אני גם מאמין שיהיו תנודות ושחקנים יעזבו בהשאלה".

על המשחק נגד הפועל פתח תקוה: "אני מצפה למשחק קשה, כי הפועל פתח תקוה היא אמנם קבוצה ששינתה את פניה, אבל עדיין יש לה מאמן מצוין, וראיתי ממנה דברים שמאוד מזכירים את הפועל פתח תקוה של העונה שעברה".

על מצבו של זלאטנוביץ': "אני מאמין שהוא יהיה בסדר".

איגור זלאטנוביץ', הפועל באר שבע | דני מרון

גיא מזרחי הוסיף לדברי מאמנו: "היינו מאוד רכים ולא היה לנו מה למכור (נגד מכבי תל אביב, י.ט). חטפנו פה סטירה, אבל מהר מאוד הבנו שהפסדנו שלוש נקודות יקרות, אבל אלה נקודות כמו בכל משחק אחר. אנחנו צריכים להתאושש מהר ולחזור לשחק את הכדורגל שלנו ביום ראשון".

עוד אמר המגן: "היינו כפסע מליגת האלופות ואנחנו רוצים להגיע לשם שוב. הדרך היחידה לעשות זאת היא לזכות שוב באליפות. יש פה סיטואציה שונה ממה שהיה בשנתיים האחרונות, כי יש לנו עוד מסגרת. יש פה סגל מאוד תחרותי, התחרות בריאה וכולם רוצים להרוויח את המקום שלהם ולקבל כמה שיותר דקות. אני רואה שאנחנו מתנהלים מצוין, מבינים את הסיטואציה, ומי שטוב ישחק – כולם פה ראויים".

אם השחקנים כבר המשיכו הלאה מההדחה מול סבאח: "כמובן שאנחנו מאחורי זה, כי אין לנו ברירה אחרת. אתמול, כשראיתי את המשחקים ושמעתי את ההמנון, דפקתי בוקס קטן לספה, אבל צריך מהר להשתחרר מזה, ואנחנו שמחים להיות במפעל מכובד כמו הליגה האירופית".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי