פתיחת העונה של קריסטל פאלאס מדאיגה במיוחד בכל הנוגע למשחק ההגנה. אחרי ההפסד 3:2 לאיפסוויץ', הנשרים מחזיקים במאזן ההגנתי הגרוע ביותר בפרמיירליג, עם 11 שערי חובה בארבעת המחזורים הראשונים ולפחות שני שערים שספגו בכל משחק.
באנגליה כבר מזהירים כי אם המגמה הזו תימשך, הקבוצה שרק בשתי העונות האחרונות חגגה זכיות היסטוריות בגביע האנגלי ובקונפרנס ליג תהיה מועמדת לירידה. ההצלחות האחרונות נבנו במידה רבה על יציבות בחלק האחורי, אך העזיבה של שחקני מפתח דוגמת מארק גהי ומקסנס לקרואה מבלי שהגיעו מחליפים מספקים פגעה במאזן של הקבוצה.
המאמן החדש פייר סאז' עדיין מחפש את השלישייה הנכונה במרכז ההגנה. בחמשת משחקיו הראשונים בתפקיד הוא לא פתח פעמיים עם אותם שלושה בלמים, וההרחקה של אקסל דיסאסי מול איפסוויץ' רק תאלץ אותו לבצע שינוי נוסף לקראת ההמשך.
הבעיה, עם זאת, לא נעצרת רק בשלישיית הבלמים. סאז' עצמו הודה כי פאלאס מאפשרת יותר מדי הגבהות מהאגפים ולא מצליחה לנצח מספיק כדורים בתוך הרחבה, כך שהביקורת נוגעת גם לעבודת ההגנה של שחקני הקו. בהקשר הזה, גם לענאן חלאילי, שמשחק באגף במסגרת המערך של פאלאס, יש חלק במאמץ הקבוצתי לצמצם את השטחים ולמנוע מהיריבות להגיע בקלות למצבי הרמה.
"אנחנו צריכים יציבות, אבל עם כל כך הרבה משחקים אנחנו גם חייבים רוטציה כדי לשמור על רעננות", אמר סאז'. "אני צריך למצוא את שלושת הבלמים הטובים ביותר כרגע ולבצע סביבם שינויים קטנים כדי לשמור על איזון".
סאז' נאלץ להתמודד גם עם חסרונו של הקפטן והשוער דין הנדרסון, שסובל מפציעה בקרסול, ובמקביל שלח מסר לשחקניו בכל הנוגע למחויבות. ג'יידי קנוו בן ה-20, שפתח בשלושת משחקי הליגה הראשונים, הודח מהסגל לאחר שהמאמן לא היה מרוצה מיכולתו.
מה דעתך על הכתבה?