אחרי שרשם הופעת בכורה נהדרת בהרכב ב-1:1 מול אתלטיק בילבאו, רוי רביבו יעמוד מחר (שלישי, 22:30) בפני האתגר הכי גדול בקריירה שלו עד כה: ריאל מדריד. רגע לפני ההתמודדות, מאמן הבלאנקוס, ז'וזה מוריניו, התייצב למסיבת העיתונאים, שם בחר לשלוח עקיצה כהרגלו.
מוריניו דיבר תחילה על ויניסיוס, שפתח את העונה בכושר פנטסטי: "הגרסה הטובה ביותר שלו היא זו שמבקיעה. ברור שבישולים חשובים, העבודה עבור הקבוצה חשובה מאוד וגם העבודה היומיומית, ואת כל הדברים האלה הוא עושה טוב מאוד. אבל יש ויניסיוס אחר. ויניסיוס שהגיע לבנפיקה בשנה שעברה, קיבל הזדמנות אחת, כבש וזהו – הביתה. חסרה לו כרגע היכולת הזו ברמה הגבוהה ביותר".
על ארדה גולר: "יש אנשים שמוכשרים ממני לדבר על ההתפתחות שלו ועל הדרך שבה השתנה מבחינה פיזית. אבל מבחינתי האיכות שלו מדהימה, ראיית המשחק, קבלת ההחלטות, היציבות שהוא מעניק למשחק של הקבוצה והיצירתיות. מבחינתי יש לו פוטנציאל פנטסטי וכבר עכשיו מספרים מעניינים מאוד. אנחנו עושים ניתוחים מעמיקים יותר. אולי אני לא רוצה ללכת רחוק ולהגיד 'טופ, טופ, טופ' שלוש פעמים, אבל כן – טופ, טופ".
על העובדה שטען כי לאחר שלושה חודשים יראו את "הקבוצה שלו": "אני מבקש שלושה חודשים, אחרים מבקשים עשר שנים… אולי לא הסברתי את עצמי נכון. מה שאני אומר הוא שבעוד שלושה חודשים אני רוצה שנהיה טובים יותר מהיום, אבל אין לי שום קסם שיגרום לכך שבעוד שלושה חודשים נהיה ברמה מדהימה. בכל משחק ובכל אימון המטרה היא להשתפר. ככל שקבוצה נמצאת יותר זמן ביחד ועם אותו מאמן, יש לה יותר יכולת להפוך לחזקה".
על שיטת הלחץ הגבוה: "זה מורכב להסביר, כי נוכל להיות כאן הרבה זמן. אני לא חושב שאפשר ללחוץ גבוה במשך 90 דקות, זה לא הפרופיל שלנו וגם לא של הרבה קבוצות בעולם. כשאנחנו נמצאים נמוך יותר, אנחנו צריכים לדעת לעבוד בצורה אחרת.
"כדי להיות קבוצה שלמה מבחינה הגנתית אנחנו צריכים לדעת לעשות את שני הדברים. אני לא אוהב בלוק נמוך, אבל יש קבוצות עם שחקנים שמתאימים יותר לזה, ואני לא רוצה שתהיה סתירה בין מה שאני אוהב לבין האיכויות של השחקנים.
"כשאנחנו נמצאים בבלוק נמוך מול יריבה איכותית, אני לא רוצה שנקבל את זה באופן פסיבי. מצד שני, אני גם לא רוצה שנסבול כל כך, שהיריבה תבעט פעמיים או שלוש ותכריח את השוער לבצע הצלות ענק, או תקבל ארבעה-חמישה כדורי קרן. אני לא רוצה את זה".
על דבריו של לאמין ימאל, שטען כי הוא ראוי לזכות בתואר כדור הזהב: "אני לא מגיב להצהרות של שחקן. אני מכבד את כל הדעות, אבל לא מגיב"
מה חסר לדיומנדה כדי להפוך לשחקן הרכב: "לא חסר לו כלום. אם במקום להיות בריאל מדריד עם הסגל הזה הוא היה בקבוצה עם פחות שחקנים ברמה גבוהה, הוא כנראה היה פותח ומשחק 90 דקות בכל משחק.
"הסגל חזק ויש הרבה אפשרויות. לאורך העונה מאבדים דלק במנוע, וגם המוטיבציה והתחרות הפנימית משתנות. דיברנו גם על ארדה, ויניסיוס, ברהים, ובינואר על רודריגו. להיות 'שחקן הרכב בלתי מעורער', כמו שאתם אוהבים לומר, זה קשה מאוד".
כשנשאל על הלו"ז העמוס, מוריניו התדבח כהרגלו: "ומה איתי? שש מסיבות עיתונאים בשבוע. במדינות אחרות היו מאפשרים לי לחסוך אחת, לא להיות כאן היום או מחר אחרי המשחק. אני עייף מכם, אתם עייפים ממני, אבל הנה אנחנו כאן, כי זו העבודה שלנו. אותו דבר עם השחקנים. הם עייפים, אבל צריך להמשיך. גם אלצ'ה שיחקה בשבת, בדיוק כמונו. ממשיכים. אם תגידו לי שבשבוע הבא אפשר לוותר על אחת מתוך השש, אביא לכאן משהו לנשנש. זהו? אין שאלות על פנדלים? מוזר, לא?".
"לא חסר לו כלום. אם במקום להיות בריאל מדריד עם הסגל הזה הוא היה בקבוצה עם פחות שחקנים ברמה גבוהה, הוא כנראה היה פותח ומשחק 90 דקות בכל משחק.
מה דעתך על הכתבה?