דיא סבע אמנם לא כבש או בישל ב-0:5 הגדול של אמדספור מול בשאקשהיר בסוף השבוע, אבל יש לו חלק גדול בפתיחת העונה המצוינת של העולה החדשה. אחרי חמישה מחזורים, אמדספור מדורגת במקום השלישי, כשרק גלאטסראיי ובשיקטאש מקדימות אותה.
היכולת של סבע והחיבור שלו לאוהדי הקבוצה כבר מורגשים היטב גם מחוץ למגרש. באתר המקומי "Diyarbakır Yenigun" פורסמה היום (שלישי) כתבה על מחמוד ארבן, בעל דוכן אוכל בדיארבקיר ואוהד מושבע של אמדספור, שהפך לאטרקציה מקומית – בין היתר בזכות הכינויים שהעניק לשניים מכוכבי הקבוצה, סבע וגיפט אורבן, והתמונות שלהם שתלה על הדוכן שלו.
דיארבקיר מפורסמת במיוחד במנות כבד הטלה שלה, אבל ארבן בחר להביא לרחובות העיר דווקא כבד בסגנון אלבני. לצד האוכל, הוא מקפיד להבליט גם את אהבתו לאמדספור: על עגלת הרחוב שלו תלויות תמונותיהם של סבע ואורבן, ולכל אחד מהם העניק כינוי משלו.
"לדיא סבע נתתי את הכינוי 'טרמינייטור' ('המחסל'). אם תשאלו מה המשמעות של זה – על המגרש הוא ממש מחסל כמוהו, הוא לא מרחם על היריבים. לגיפט אורבן, לעומת זאת, קראתי 'גלדיאטור', כי הוא לוחם אמיתי על המגרש. התשוקה ורוח הלחימה של שניהם מוסיפות הרבה כוח לקבוצה", הסביר ארבן.
ארבן נוהג לספר לכל לקוח שמגיע לדוכן, לצד האוכל שהוא מגיש, גם על שני הכדורגלנים ועל המשמעות שמאחורי התמונות שתלה במקום. בכל הזדמנות הוא גם מביע את תמיכתו באמדספור.
במחזור הבא אמדספור תארח את בשיקטאש.
מה דעתך על הכתבה?