"בסוף מסי ייקח את זה": תאי בריבו חשף את המטרה האמיתית שלו

play
תאי בריבו חוגג | GettyImages
צפו: בית"ר ירושלים ניצחה 1:2 את הפועל חיפה, שער ענק לאצילי 05:04

חלוץ נבחרת ישראל ודי.סי. יונייטד כבר עומד על 14 שערים העונה, אך מכוון בעיקר לפלייאוף: "יש לי את היעדים שלי להשיג". אחרי ההפסד לשארלוט זעם על השער שלא אושר: "זה בלתי נתפס, כולם ראו את זה חוץ מהשופט"

(גודל טקסט)

תאי בריבו כבר עומד על 14 שערים העונה ב-MLS, אבל אם תשאלו אותו על המאבק על מלכות השערים, הוא לא ינסה להעמיד פנים שזה הדבר שמעסיק אותו.

"קודם כל, אני לא מסתכל בכלל על מלכות השערים", אמר חלוץ נבחרת ישראל ודי.סי. יונייטד בשיחה עם וואלה בוושינגטון, "בסוף מסי ייקח את זה, זה לא באמת מעניין. יש לי את המטרות שלי להשיג וזה מה שמעניין אותי – מספר הגולים שלי, להעפיל עם הקבוצה לפלייאוף. לשם אני מכוון, וזה מה שאני גם אשיג, בעזרת השם".

אבל השיחה עם בריבו לא הייתה רק על המספרים שלו. ה-MLS הפכה בעונות האחרונות ליעד בולט יותר ויותר עבור שחקנים ישראלים, ולצד בריבו משחקים כיום בליגה גם ליאל עבדה ועידן טוקלומטי בשארלוט, דור תורג'מן (שבישל הלילה פעמיים) ועילי פיינגולד בניו אינגלנד, ולאחרונה הצטרף גם סייד אבו פרחי, שחתם בקולורדו.

מבחינת בריבו, כל ישראלי שמצליח כאן עושה קצת יותר מאשר לבנות לעצמו קריירה. "כששחקן ישראלי מצליח בליגה מסוימת ורואים את זה, אז באמת זה פותח דלת לשאר השחקנים", אמר. "אני שמח שעוד ישראלים מגיעים. הליגה פה באמת טובה, הקצב גבוה, ואני בטוח שכל מי שיבוא לפה ייהנה".

במובן הזה, הערב באאודי פילד המחיש היטב את מה שבריבו מדבר עליו. על אותו דשא בבירת ארצות הברית פתחו שלושה ישראלים: בריבו במדי די.סי. יונייטד, ומולו עבדה וטוקלומטי בשארלוט.

בסופו של דבר דווקא האורחים יצאו עם הנקודות, בניצחון 1:2, אבל מבחינת בריבו וחבריו, הסיפור של המשחק היה גם מה שלא נרשם בלוח התוצאות.

דור תורג'מן שחקן ניו אינגלנד
"שמח שעוד ישראלים מגיעים". תורג'מן חגג גם הלילה | אימג'בנק GettyImages

שארלוט עלתה ליתרון בדקה ה-22 משער של אשלי ווסטווד. DC השוותה מיד לאחר ההפסקה, כשלוקאס בארטלט כבש בדקה ה-47, אבל אלן סן-מקסימן החזיר לשארלוט את היתרון בדקה ה-71.

וושינגטון לחצה עד הרגע האחרון. היא סיימה ערב התקפי במיוחד עם 31 ניסיונות לשער ו-11 בעיטות למסגרת, לעומת עשרה ניסיונות בלבד של שארלוט.

ואז הגיע הרגע שהותיר את בריבו מתוסכל במיוחד. לקראת הסיום נראה היה בבירור שכדור של DC עבר את קו השער. בהילוך החוזר, ששודר גם על המסך הגדול באאודי פילד, היה נדמה בבירור שהכדור בפנים, אבל השופט לא אישר שער – וגם מערכת ה-VAR לא הביאה לשינוי ההחלטה, למרות שאגות הקהל שדרש בדיקה.

בריבו לא הסתיר את הכעס לאחר המשחק. "במחצית השנייה היינו הרבה יותר טובים. יצרנו הרבה מצבים, ולצערי הכדור לא נכנס – בעצם, הוא כן נכנס. כולם ראו את זה חוץ מהשופט", אמר.

"זה בלתי נתפס. אתה נלחם 90 דקות, אתה נלחם כל העונה, ואז הם לא רואים שער פשוט. אבל זה מה שיש. הפסדנו את המשחק. אנחנו עדיין נלחמים על הפלייאוף ומקווים לעשות את זה".

התסכול רק גבר כשנשאל על המאמץ שהשקיעה קבוצתו במחצית השנייה. "זה מתסכל. תבין את הצד שלי – אנחנו רצים, אנחנו נלחמים, הבעלים משקיעים כסף, ואז החלטה פשוטה והם לא רואים אותה", אמר. "אבל בסוף הפסדנו. אנחנו צריכים לסיים עם זה ולהמשיך למשחק הבא".

חלוץ DC יונייטד תאי בריבו
משאיר את מלכות השערים למסי. בריבו | אימג'בנק GettyImages, Scott Taetsch

גם הקהל באאודי פילד, לדבריו, היה חלק מהדחיפה של די.סי יונייטד בדקות האחרונות.

"תקפנו לכיוון של האוהדים שלנו וזה באמת עזר לנו. האווירה הייתה מדהימה היום", אמר. "הם באמת תמכו בנו. לצערי שוב הפסדנו, אבל זה לא נגמר. אנחנו עדיין מאמינים שאנחנו יכולים לעשות את זה".

וכך, ערב שהסתיים בתסכול גדול עבור בריבו התחיל דווקא בשיחה רחבה הרבה יותר על המקום שבו הוא נמצא בקריירה – 14 שערים, מטרות אישיות ונוכחות ישראלית הולכת ומתבססת בכדורגל האמריקני.

מלכות השערים? מבחינתו, אפשר להשאיר אותה למסי.

מה שמעניין אותו יותר הוא מה שיבוא אחר כך – עבורו, עבור די. סי. יונייטד, ובעקיפין גם עבור הישראלים הבאים שמחפשים את הדרך לאמריקה.

עוד באותו נושא: MLS, תאי בריבו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי