גאקפו קבע 1:1 בבכורות של צ'אבי וקלופ, ניצחון לפורטוגל

play
קודי גאקפו, נבחרת הולנד | רויטרס
פליקס מצ'ה מעלה את גרמניה ליתרון 0:1 על הולנד 00:51

גרמניה שמטה יתרון בתוספת הזמן באמסטרדם, כריסטיאנו רונאלדו לא כבש, אך ז'ואאו פליקס קבע 0:1 על ויילס. נורבגיה חגגה בדרבי הסקנדינבי, קוסובו הכניעה את אירלנד

(גודל טקסט)

ליגת האומות 2026/27 יצאה לדרך הערב (חמישי) עם כמה משחקים גדולים: הולנד וגרמניה נפרדו ב-1:1 דרמטי באמסטרדם בבכורה של יורגן קלופ מול הולנד של צ'אבי, כשקודי גאקפו השווה בדקה ה-90+2.

בנוסף, נורבגיה ניצחה 2:3 את דנמרק בדרבי הסקנדינבי עם צמד של ארלינג הולאנד, פורטוגל גברה 0:1 על ויילס וב"בית הישראלי" קוסובו הכניעה 0:1 את אירלנד.

פליקס מצ'ה, שחקן נבחרת גרמניה
ומצ'ה חגג את השער הראשון בעידן קלופ | אימג'בנק GettyImages
קבלת הפנים של אוהדי נבחרת הולנד לצ'אבי
| רויטרס

דרג א', בית ב'

הולנד – גרמניה 1:1

המשחק הגדול של הערב נערך באמסטרדם, בין שתיים מאריות היבשת שהגיעו אחרי מונדיאל מאכזב ועם שני שמות ענקיים בבכורה על הקווים – צ'אבי בהולנד ויורגן קלופ בגרמניה. שתי היריבות הוותיקות נפגשו כבר 48 פעמים לפני המשחק, כשהמאזן עמד על 18 ניצחונות לגרמניה, 18 תוצאות תיקו ו-12 ניצחונות הולנדיים.

בריאן ברובי עלה בחוד הכתום אחרי שלושער במדי סנדרלנד מול מנצ'סטר סיטי כמה ימים קודם לכן, אבל נפצע במהלך המחצית הראשונה. גם גרמניה סבלה ממכת פציעות: ג'מאל מוסיאלה נפגע בחימום ויצא מההרכב לטובת נדים אמירי, ובהמשך גם קאי האברץ נפצע.

הולנד חשבה שעלתה ליתרון בדקה ה-13, כשווירג'יל ואן דייק עלה גבוה מעל כולם לכדור קרן והכניע את מארק אנדרה טר סטגן, אך שופטי המסך זיהו חסימה על השוער והשער נפסל. בדקה ה-32 גרמניה כבשה, כשיוזואה קימיך העביר את הכדור שמאלה לפיליפ טראו, שהוציא רוחב למרכז הרחבה. קארים אדיימי לא הצליח לנצל אותו, אבל פליקס מצ'ה הגיע ודחק פנימה. לאדיימי הייתה גם הזדמנות להכפיל את היתרון עוד לפני המחצית, אך הוא רשם החמצת ענק שעלתה ביוקר. גרמניה כבר הייתה בדרך לניצחון בבכורה של קלופ, אלא שבתוספת הזמן הגיעה הדרמה וקודי גאקפו כבש בדקה ה-90+2, קבע 1:1 והעניק לצ'אבי נקודה בבכורה שלו על הקווים.

סרביה – יוון 2:1

כבש לסרביה: אנדריה זיבקוביץ' (4). ליוון: חריסטוס צוליס (74), אנסטסיוס דוביקאס (90+4).

וירג'יל ואן דייק, בלם נבחרת הולנד
ואן דייק כבר נגח שער ראשון בעידן צ'אבי, אך הוא נפסל | רויטרס

דרג א', בית ד'

נורבגיה – דנמרק 2:3

מאז המשחק הראשון ביניהן בספטמבר 1915, דנמרק ונורבגיה נפגשו לא פחות מ-91 פעמים בכל המסגרות. דנמרק ניצחה ב-55, נורבגיה ב-21 ו-15 מפגשים הסתיימו ללא הכרעה. הפעם האחרונה בה נורבגיה ניצחה הייתה לפני 26 שנה (ושישה משחקים), אבל למשחק הזה היא מגיעה כנבחרת הבכירה בסקנדינביה. אלכסנדר סורלות הפצוע חסר לנבחרת המקומית, פייר אמיל הויביירג עורך הופעה מספר 98 – במטרה לסיים את חלון המשחקים הנוכחי לפחות עם 100.

דקה 14: גול! 0:1 לנורבגיה. חטיפת כדור הובילה מיד לכדור חכם של אודגור לאוסקר בוב, שמצא פרצה ובעט כדור מדויק לפינה הרחוקה.

דקה 18: גול! 0:2 לנורבגיה, הגיע תורו של הולאנד. נוסא מצא את החלוץ ברחבה, והוא בעט בין רגליו של יורגנסן.

דקה 25: גול! דנמרק צימקה ל-2:1. דמסגור מצא את הרשת בכדור חופשי מרהיב מכ-17 מטר, שעבר מעל החומה וצלל פנימה. נילנד לא ראה את הכדור ולא הספיק להגיב.

דקה 60: גול! הקאמבק הושלם. נילנד הדף נגיחה של יולמן, אבל הוילונד הגיב הכי מהר לריבאונד ונגח מקרוב את השוויון. 2:2!

דקה 74: גול! נורבגיה שבה ליתרון. תרגיל קרן מבריק הסתיים בביצוע חד של הולאנד, שהשלים צמד וקבע 2:3.

חי בספורט2: פורטוגל – ויילס 0:1 (מחצית 2)

גם בגיל 41 כריסטיאנו רונאלדו כאן ומול ויילס הוא עורך הופעה מספר 234 במדים הלאומיים – בתקווה לכבוש את השער ה-147 שלו בנבחרת. זהו המפגש הראשון בין הנבחרות מאז חצי גמר יורו 2016, אז הסלסאו ניצחו 0:2 והמשיכו לזכייה היסטורית. ז'ורז'ה ז'סוס הוותיק עומד על הקווים בפעם הראשונה כמאמן נבחרת פורטוגל.

דקה 22: גול! מנדש עבר את השומר שלו בקלות וזיהה את ז'ואאו פליקס חופשי כ-18 מטר מהשער. החלוץ עצר את הכדור ומיד שחרר בעיטה חזקה פנימה.

דקה 49: זה היה צריך להיות שער של כריסטיאנו רונאלדו אחרי רוחב של של פדרו נטו, אבל מכחמישה מטרים הוא שלח את הכדור גבוה מעל השער.

דקה 59: שער של כריסטיאנו רונאלדו נפסל. הפורטוגלי הקדים את השומר וגלגל לפינה הרחוקה, אך השער נפסל בגלל נבדל.

דקה 68: הערב רונאלדו כבר לא יבקיע. הוא העביר את סרט הקפטן לברונו פרננדש והוחלף על ידי גונסאלו ראמוש.

כריסטיאנו רונאלדו, שחקן נבחרת פורטוגל
הופעה מספר 234 בנבחרת, תספורת חדשה ושער שנפסל. רונאלדו | רויטרס
ארלינג הולאנד, חלוץ נבחרת נורבגיה
ניצחון ראשון על דנמרק מאז 2000? הולאנד והנורבגים חוגגים | אימג'בנק GettyImages

דרג ב', בית ג'

חי בספורט3: קוסובו – אירלנד 0:1 (מחצית 2)

ההכנות של קוסובו להופעת הבכורה בדרג ב' הושפעו מהפרישה המפתיעה של הקפטן שלה בשבע השנים האחרונות, אמיר רמאני בן ה-32, בעקבות סכסוך בלתי פתיר עם ההתאחדות הקוסוברית. הדרמות מחוץ למגרש מאיימות להעיב על רצף תוצאות מצוין, שהוביל את קוסובו עד לגמר פלייאוף העלייה למונדיאל הראשון בתולדותיה. אירלנד תצטרך לשים בצד את בלבולי המוח בנוגע למשחק מול ישראל ולזכור שיש לה עוד משימות.

דקה 83: גול! 0:1 לקוסובו. מוריצ'י הצליח לגעת בכדור ולשלוח אותו למשקוף, והכוכב הקוסוברי גם היה הראשון להגיע לכדור שניתז ולנגוח את השער היקר.

דרג ד', בית א'

אנדורה – מלטה 2:1

דרג ד', בית ב'

ליכטנשטיין – ליטא 2:0 (מחצית 2)

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי