אייל ברקוביץ' טען בפודקאסט "הקוסם ובניו" מבית "הפודיום" כי אילו היה בנעליו של מאמן נבחרת ישראל, רן בן שמעון, במשחק מול אירלנד בדברצן, הוא היה מתפטר כבר במחצית. לאחר התבוסה 3:0 לאירים וההפסד 3:1 לאוסטריה, הסביר "הקוסם" מדוע, לדעתו, הוא לא יקבל את המפתחות לאימון הנבחרת.
ליאור ברקוביץ', בנו של אייל, העלה את הנושא והבהיר לאביו: "אם אתה מקבל צלצול טלפון ואומרים לך לבוא לנבחרת, אני פותח בעצומה נגדך. אני לא נותן לזה לקרות, כי אתה תצטרך לעזוב את הפודקאסט".
אייל השיב בביטחון: "ליאור, אין בעיה. זה לא יקרה, אז זה לא משנה. הם לא יקראו לי, אתה יודע למה? הם מפחדים שאני אצליח. הסברתי לך כבר. מי זה לא רוצים? כולם. הסברתי לך – הם מפחדים שאני אצליח. הם מפחדים. אני כל הזמן אומר שאני אצליח בנבחרת והם משתגעים מזה. חבר'ה, זה לא יקרה".
ליאור לא נשאר חייב ועקץ את אביו: "אתה הולך לנבחרת, כולך עם ביטחון, מחזור ראשון אתה מקבל 5:0 מקוסובו בחוץ".
בתגובה, הסביר ברקוביץ' כי במקרה כזה לא היה מהסס להתפטר מתפקידו כמאמן הנבחרת: "אין בעיה, אבל אני הולך הביתה. כן, אחרי משחק אחד. אני יכול לרצות את הנבחרת 15 שנה, יתנו לי, ומשחק ראשון, כמו נגד אירלנד, 3:0 בחצי, אני לא עולה לחצי השני ומתבייש בעצמי. כן".
בהמשך, כשנשאל מה היה עושה מבחינה מקצועית אילו אימן את הנבחרת לקראת המשחק הקרוב מול קוסובו ביום חמישי, השיב ברקו: "לא הייתי מגיע למשחק ביום חמישי אם הייתי המאמן, אני הייתי הולך הביתה במחצית של המשחק נגד אירלנד. אם היו מתקשרים אליי היום מה הייתי עושה? זו לא חוכמה להגיד את זה, זאת שכונה, זה לא רציני, אבל אלה ששיחקו צריכים לקבל עונש ולא לשחק. לא את כל ההרכב, אבל הרבה שינויים. אחד בטוח בהרכב: דור פרץ כ-10, מתחת לחלוץ, כמו במכבי תל אביב".
לסיום, התייחס ברקוביץ' גם למצוקת הבלמים בנבחרת, ולא היסס להציע פתרון משלו: "אני מחזיר את אמיר שלח (עוזרו של רן בן שמעון), אומר לו 'בוא תעלה לשחק'. אני יש לי חוק, לבלמים צריך להיות שלושה דברים: מהירות, משחק ראש ואחד על אחד. פס? מי שלא יודע לתת פס שלא ישחק כדורגל. אני רואה מהירות כזו כמו שחקני ההגנה נגד אירלנד, אין סיכוי שהם בנבחרת בכלל. אני לא יכול לסבול בלמים וחלוצים שהם לא מהירים".
מה דעתך על הכתבה?